Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-1: Ασπρόμαυρος θρίαμβος και μία ανάσα από το πρωτάθλημα

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των πλέι οφ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέτριψε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό με 4-1, προσπέρασε την ΑΕΚ και κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του σε ότι αφορά τη μάχη του τίτλου.

Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League εξελίχθηκε ονειρικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το χρέος του κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ είδε τον Ολυμπιακό να κερδίσει την ΑΕΚ στο Φάληρο, αποτέλεσμα που έφερε τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη στα χέρια του και θα πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης” για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και με την έξοδο του στην Ευρώπη τη νέα σεζόν να βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι πράσινοι καλούνται να κερδίσουν οπωσδήποτε τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, διαφορετικά θα πρέπει να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στο θρίαμβο με τα γκολ των Τάισον (37′), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (72’πεν., 90’+2′) και Αντελίνο Βιεϊρίνια (89′), με τον Παναθηναϊκό να μειώνει προσωρινά σε 2-1 στο 78′ με τον Γερεμέγεφ.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι. Μάλιστα μόλις στο 2ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, με το διαγώνιο σουτ του Μπράντον Τόμας να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε από νωρίς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω του τραυματισμού του Τόμας Μουργκ, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να περνάει στη θέση του Αυστριακού. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός δοκίμασε τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 22′, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να προλαβαίνει προ του Αντράζ Σπόραρ έπειτα από την επικίνδυνη σέντρα του Γιάννη Κώτσιρα. Στο ημίωρο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Χουάνκαρ εντός περιοχής, ωστόσο Άλαρντ Λίντχουτ και VAR (Γιόσεμ Κάμπχουις και Θανάσης Κόλλιας) συμφώνησαν πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό.

Οι «ασπρόμαυροι» εν τέλει άνοιξαν το σκορ στο 37′. Ο Ρούμπεν Πέρεθ απέτυχε σε φαινομενικά εύκολη φάση να διώξει την μπάλα, ο Κωνσταντέλιας βρήκε ωραία τον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος είχε εύκολο έργο για το 1-0. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος καθώς ο Παναθηναϊκός είχε μεν την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να φτιάξει φάσεις.

Πολύ νευρικό το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν την περιοχή του Κοτάρσκι με μεγαλύτερη ευκολία. Η πρώτη καλή στιγμή, όμως, ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 61′, με τη σέντρα-σουτ του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, οι «πράσινοι» άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Κοτάρσκι να νικάει με το δεξί πόδι σε τετ α τετ τον Σπόραρ που δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ενέργεια και πάσα του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Οι όποιες αλλαγές και πλάνα του Φατίχ Τερίμ πήγαν στο βρόντο, καθώς στο 71′ ο Τιν Γέντβαϊ έκανε αχρείαστο μαρκάρισμα στο Αλί Σαμάτα, με την μπάλα να έχει φτάσει στα χέρια του Λοντίγκιν. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παράτησαν το ματς. Στο 78′, από σέντρα του Φιλίπ Μλαντένοβιτς και άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι, με κεφαλιά ο Γερεμέγεφ μείωσε σε 2-1.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση όμως άφησε πολλούς κενούς χώρους πίσω. Κι αν ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Στέφαν Σβαμπ, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο τετ α τετ με τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και με ψυχραιμία έκανε το 3-1. Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο θρίαμβο του ΠΑΟΚ, για το τελικό 4-1 έπειτα από ενέργεια του Γιόνι Ότο.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει τον Άρη στο τοπικό ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» (Κυριακή 19/5, 20:00) ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο ώστε να τερματίσει τρίτος και να έχει εξασφαλισμένο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη (25/5, Πανθεσσαλικό Στάδιο).

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81′ Σβαμπ), Μουργκ (19′ Κωνσταντέλιας), Τάισον (67′ Α. Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81′ Βιεϊρίνια), Τόμας (67′ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Μπακασέτας (67′ Γερεμέγεφ), Σπόραρ, Μπερνάρ (85′ Βιλένα), Τσέριν (90’+2′ Λημνιός), Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αράο.

To άρθρο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-1: Ασπρόμαυρος θρίαμβος και μία ανάσα από το πρωτάθλημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button