Πολιτική

Επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για όσα αδιανόητα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν αδικήματα όπως η βία κατά υπαλλήλου, η διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, η παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε μετά τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σημειώνεται πάντως πως οι εισαγγελικές αρχές της χώρας προκειμένου να καλέσουν τον βουλευτή σε εξηγήσεις ή να για να προχωρήσουν σε άσκηση δίωξης εφόσον στοιχειοθετείται η διάπραξη ποινικών αδικημάτων θα πρέπει προηγουμένως να ζητήσουν την άδεια της Βουλής και την άρση της ασυλίας του βουλευτή. 

To άρθρο Επίθεση Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button