Τεχνολογία

Αναζητείται ο Φουρθιώτης μετά τις κατηγορίες για εκβίαση – Παραμένει υπό κράτηση ο Μιναρετζής

Υπό κράτηση παραμένει ο 56χρονος Κώστας Μιναρετζής, που συνελήφθη τα προηγούμενα 24ωρα με την αυτόφωρη διαδικασία κατηγορούμενος ότι απαίτησε εκβιαστικά χρήματα για λογαριασμό του 39χρονου Μένιου Φουρθιώτη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Ο Μιναρετζής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (η υπόθεση αναβλήθηκε για την Τρίτη), ενώ ο Φουρθιώτης δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και οι Αρχές συνεχίζουν να τον αναζητούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δύο παραπάνω πρόσωπα αξίωναν χρηματικά ποσά για να αποσύρουν δημοσιεύματα, που αφορούσαν δικαστικές τους υποθέσεις.

Τι κατήγγειλε 44χρονος τραγουδιστής

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες ενός 44χρονου τραγουδιστή ο οποίος ανέφερε στην αστυνομία ότι ο 39χρονος Μ.Φ., ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και έντυπης εφημερίδας, τον εκβίαζε.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι τού ζήτησε περίπου 15.000 ευρώ για να αποσύρει σχετικά δημοσιεύματα όπου αναγραφόταν πως ο τραγουδιστής είναι παιδεραστής και ότι κακοποιούσε σεξουαλικά έναν 13χρονο, επί τρεις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 20 Απριλίου στην ίδια αστυνομική υπηρεσία μετέβη και ένας 46χρονος άνδρας ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζητούσε εκβιαστικά να του καταβάλει 200.000 ευρώ για να αποσύρει ανάλογα δημοσιεύματα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Ο 56χρονος Κ.Μ., ο οποίος παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος, πίεζε τα θύματα να δώσουν τα χρήματα ύστερα από συνεννόηση με τον Μ.Φ.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ για τη σύλληψη του 56χρονου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού του, ο οποίος συμμετείχε και σε έτερη περίπτωση απόπειρας εκβίασης και δυσφήμησης. Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμηση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, 46χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι αρχές του τρέχοντος μηνός συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο 39χρονος συνεπικουρούμενος από τον συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ο τελευταίος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας σχημάτισαν έτερη δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 39χρονου για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος ημεδαπός. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα (10) ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης (2.480 ευρώ) εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις (14.880) ευρώ».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button