Οικονομία

Lamda Development: Ανεβάζει τον ρυθμό επενδύσεων στο Ελληνικό – Στο επίκεντρο οι κατοικίες

Kινητήριος δύναμη αποτελούν οι οικιστικές αναπτύξεις στο Ελληνικό για τη Lamda Development, γεγονός που φαίνεται από τη σύσταση νέου κοινοπρακτικού σχήματος για την ανάπτυξη κατοικιών προς ενοικίαση στην περιοχή του “Little Athens” . Παράλληλα, η εταιρεία επιδιώκει να κερδίσει ακόμη περισσότερη ρευστότητα με την πώληση μιας σειράς οικοπέδων στα οποία θα ανεγερθούν νέες κατοικίες.

Το όχημα ειδικού σκοπού (SPV) θα συσταθεί από την κυπριακών συμφερόντων εταιρεία με το όνομα Xeris Ventures, της οικογένειας Λάτση και τη θυγατρική της Lamda Development, την Ελληνικό ΑΕ. Στην μικτή εταιρεία το 80% θα κατέχει η κυπριακή εταιρεία και το 20% η θυγατρική του Ελληνικού. Η νέα εταιρεία θα προχωρήσει στην αγορά ακινήτου έκτασης 15,944 τ.μ. Το οικόπεδο έχει συντελεστή δόμησης 1,8 και μικτή επιτρεπόμενη επιφάνεια κτηρίου περίπου 28.699 τ.μ., ενώ το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης θα κυμανθεί μεταξύ 30% με 40% αναλόγως του ύψους του κτιρίου που θα ανεγερθεί σε αυτό.

Για την αγορά του ακινήτου η νέα εταιρεία θα καταβάλει στην Ελληνικό ΑΕ το ποσό των 33 εκατ. ευρώ, και άλλα 11,5 εκατ. ευρώ που αφορούν στο αναλογούν κόστος για την υλοποίηση έργων υποδομής στην περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο. Το ύψος της συνολικής επένδυσης εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 225 εκατ. ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του έργου θα κατασκευαστούν 1.115 διαμερίσματα και 115 καταστήματα λιανικής σε ισόγεια κτιρίων. Η συνολική τους επιφάνεια αγγίζει τα 153.000 τ.μ. Tα περισσότερα κτίρια της γειτονιάς θα φτάνουν τα 20 μέτρα, ενώ θα κατασκευαστούν και ψηλότερα έως 50 μέτρα. Θα είναι στην ουσία ένας συνδυασμός κτιρίων υψηλής και χαμηλής δόμησης, τα οποία θα είναι σχεδιασμένα τόσο από Έλληνες όσο και από διεθνείς αρχιτέκτονες.

Εκτός από τις κατοικίες και τα εμπορικά καταστήματα, θα περιλαμβάνει χώρους δραστηριοτήτων, καθώς και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις για τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της γειτονιάς, ενώ όπως και σε ολόκληρη την επένδυση, το στοιχείο του πρασίνου θα κυριαρχεί και στο Little Athens.

Η μέση τιμή πώλησης για τις κατοικίες που θα απαρτίζουν το Little Athens υπολογίζονται, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Develοpment στα 7.500 ευρώ ανά τ.μ., παρουσιάζοντας αισθητά χαμηλότερα απαιτούμενα ποσά, σε σχέση με τις υπόλοιπες κατοικίες της επένδυσης και με στόχο να προσεγγιστεί ένα κοινό που αναζητά – όσο το δυνατόν, δεδομένου του βεληνεκούς του mega project – πιο προσιτές τιμές.

Πρόσφατα η Lamda ανέθεσε στη Savills τη διοργάνωση σχετικού διαγωνισμού για την πώληση 5 ακόμη οικοπέδων εντός της επένδυσης του Ελληνικού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Οδυσσέα Αθανασίου, ο όμιλος σπεύδει να επωφεληθεί του θετικού momentum, ιδίως σε ό,τι αφορά τις οικιστικές αναπτύξεις. Η Lamda παραμένει master developer του έργου, ωστόσο θεωρεί επωφελές να προχωρήσει και επενδύσεις τρίτων, που αφενός αποδίδουν έσοδα και αφετέρου θα ωριμάσουν ταχύτερα το έργο.

Παράλληλα, η Lamda Development συνεχίζει να εξασφαλίζει συμφωνίες και γι’άλλα σημαντικά κομμάτια του project. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία για τη δημιουργία πρότυπου Healthcare Park στην έκταση του παλιού αεροδρομίου με τον όμιλο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η ύπαρξη ολοκληρωμένων υποδομών υγείας -υπό τη μορφή ιδιωτικής κλινικής, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πρωτοβάθμια φροντίδα, τμήμα επειγόντων περιστατικών, αλλά και παροχές ευεξίας- θεωρούνταν απαραίτητο μέρος για την επένδυση στο Ελληνικό, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.  

To άρθρο Lamda Development: Ανεβάζει τον ρυθμό επενδύσεων στο Ελληνικό – Στο επίκεντρο οι κατοικίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button