Τεχνολογία

Οι σχέσεις του αρχηγού της Θύρας 7 με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται κυρίως για τη Διεύθυνση της Εγκληματικής Οργάνωσης και όλοι τον «δίνουν» ως «αρχηγό» της Θύρας 7 που έχει το γενικό πρόσταγμα σε όλα. Από τα εισιτήρια στους οργανωμένους μέχρι και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς και οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προστατευόμενος μάρτυρας στις 7 Φεβρουαρίου αποκάλυψε στις Αρχές την πλούσια… δράση του

Όπως ανέφερε: «Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ιωσήφ βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κιάτο και τον Μάριο, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού. Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7 ,είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα. Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Ένας άλλος προστατευμένος μάρτυρας στις 25 Ιανουαρίου λέει για τον Ιωσήφ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τον έχω δει να μπαίνει και στη φυσούνα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το θυμάμαι αυτό γιατί μου έκανε πολύ εντύπωση το να μπαίνει και στη φυσούνα δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιον αγώνα ήταν. Πάντως αυτό έγινε ή στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ή στην αρχή της φετινής περιόδου. Επίσης αυτός δίνει και τις εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θύρα 7 με επικεφαλής τον Ιωσήφ».

Είναι προφανές πως για να υπάρχει το ελεύθερο για να μπορεί κάποιος να εξέλθει και να εισέλθει στη φυσούνα θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει εντολή από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την φυσική ηγεσία της ομάδας. Από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, καθίσταται ηλίου φαεινότερο πως ο Ιωσήφ Αντιζάς ήταν ο απόλυτος ενδιάμεσος μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της ομάδας και των οργανωμένων οπαδών. Άλλωστε αυτό συνάγεται από τις μαρτυρίες προστατευομένων μαρτύρων οι οποίοι κατέθεσαν πως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ,Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 αμέσως μετά τη δολοφονία Κατσουρή και την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στην Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση για την πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Η συνάντηση αυτή είχε αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν  λόγω της νέας κατάστασης που είχε δημιουργηθεί. Αυτό σημαίνει πως η διοίκηση της ΠΑΕ και ο ίδιος ο πρόεδρός της είχαν άμεση συνεργασία με τα εκτελεστικά στελέχη της Θύρας 7 και ελάμβαναν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις απόψεις των στελεχών των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Ο Ιωσήφ όμως σύμφωνα με τους μάρτυρες είναι και επιχειρηματικό μυαλό.

«Τα ηγετικά στελέχη  της Θήρας 7 κερδίζουν χρήματα. Ο ένας τρόπος είναι ότι έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια τα οποία πωλούν πριν τους αγώνες με «καπέλο» το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη ζήτηση που υπάρχει. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχω δει τον Ιωσήφ να έχει πακέτο εισιτηρίων και να το δίνει σε δικά του άτομα για να τα πουλήσουν. Το πως μοιράζονται μετά τα έσοδα δεν το γνωρίζω. Στο ΣΕΦ η κατάσταση είναι διαφορετική. Αν και οι περισσότερες θέσεις στο πέταλο των οργανωμένων είναι με εισιτήρια διαρκείας, τον έλεγχο εισόδου τον έχουν τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών καθώς και δικοί τους άνθρωποι οι οποίοι επιτρέπουν την είσοδο με απλά χαρτάκια που πουλάνε σε όποια τιμή θέλουν. Τα χαρτάκια αυτά είτε γράφουν Ολυμπιακός είτε για την Ενίσχυση της Θύρας 7. Σε κάθε θύρα κάθονται περίπου είκοσι άτομα και έχουν ανοιχτά τα τουρνικέ. Ο Ιωσήφ μοιράζει σε αυτά τα άτομα μπλοκάκια με λαχνούς  είτε ο ίδιος είτε βάζει κάποιο δικό του άτομο και τα άτομα αυτά στις θύρες να πουλάνε τους λαχνούς».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ο Ιωσήφ το βράδυ των επεισοδίων στο Ρέντη είχε δώσει εντολή να ξεκινήσει η επίθεση κατά των αστυνομικών όταν εκείνος ρίξει την πρώτη μολότοφ.

Το όνομά του όμως φιγουράρει και σε άλλες δικογραφίες από το 2011. Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει τι αναφέρει ακριβώς το διαβιβαστικό για το ποινικό παρελθόν του «Αρχηγού»:

1) Από το Τ.Α. Αλίμου Αττικής σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 45, 380 «Ληστεία από κοινού» και 45, 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 06:00 ώρα της 23/09/2011 στον Άλιμο στη συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Γρηγορίου Αυξεντίου,  ανωτέρω κατηγορούμενος μαζί με έτερους δύο δράστες, προσέγγισαν, δίχως να γίνουν αντιληπτοί τέσσερα άτομα, οι οποίοι μόλις είχαν εξέλθει από το κέντρο διασκεδάσεως «FRANGELICO» που βρίσκεται επί της Λ. Ποσειδώνος. Οι δύο εκ των δραστών ακινητοποίησαν τον έναν παθόντα και με μπουνιές και κλωτσιές του προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ. Οι δράστες κατάφεραν πλήγματα, πιθανόν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, στον έτερο παθών. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν ο ανωτέρω και άλλοι δύο (2) δράστες, άπαντες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π και εκδόθηκαν τα υπ΄ αριθ. 6/11-04-2012 και 7/11-04-2012 από 11-04-2012 και 5/11-04-2012  Εντάλματα σύλληψης της 21ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών. Πρωινές ώρες της 20/04/2012 συνελήφθησαν.

2) Από το Α. Τ. Καλλονής Λέσβου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και Ν. 2168/93 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το Ν. 3944/2011. Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 12-08-2016 και ώρα 13:00 προσήλθε στον  Α.Σ. Μήθυμνας ο Ζ… Ε… και υπέβαλε έγκληση κατά του  κατηγορουμένου  διότι την  12-08-2016 και ώρα 05:10 στο κατάστημα …..ο  μηνυόμενος τραυμάτισε το μηνυτή ελαφρά με σουγιά τεσσάρων εκατοστών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button