Οικονομία

Aγρότες: Έρχεται ΕΛΓΑ δύο «ταχυτήτων»

Με δύο «ταχύτητες» θα «τρέχει» ο ΕΛΓΑ για τους αγρότες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στο σταθμό BEST TV.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε ως ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα τον εξορθολογισμό του ΕΛΓΑ με ένα πλέγμα δράσεων που θα αποδώσουν τα μέγιστα αποτελέσματα, επενδύοντας στη διαφάνεια, στην ταχύτητα, στην ψηφιοποίηση και στην πρόληψη.

«Είμαστε έτοιμοι» σημείωσε, εξηγώντας πως η όποια καθυστέρηση οφείλεται «στην Ένωση Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών» αφού «η πρόταση έφθασε μόλις προχθές!».

Όπως είπε ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα καλύπτει τις ανησυχίες και την ανασφάλεια των αγροτών και θα αφορά σε δυο επίπεδα: Υποχρεωτικό και Προαιρετικό.

Το δεύτερο, όπως εξήγησε, θα αφορά σε «κινδύνους που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν όπως: ακαρπία, περονόσπορος, πυρκαγιά, πλημμύρες». Οι ενέργειες του ΥΠΑΑΤ ορμώμενες από τις καταστροφές του «Ντάνιελ» στην Θεσσαλία, οδήγησαν σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αλλάζουν τα δεδομένα και στο νέο κανονισμό όπως σημείωσε ο ΥπΑΑΤ«…κανένας δεν θα εξαιρείται. Κάπου εκεί στους επιπλέον κινδύνους θέλαμε και ζητήσαμε να εμπλακεί ο ιδιωτικός τομέας, όχι μεμονωμένα, απευθυνθήκαμε στην Ένωση Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών. Εμφανίστηκαν 4 – 5 εταιρείες διότι είδαν έναν ΕΛΓΑ με σύγχρονο κανονισμό». 

Σύντομα, όπως ανέφερε, τελειώνει η διαδικασία της ψηφιοποίησης γεγονός που θα επιτρέπει σε διαφανείς, ταχύτερες διαδικασίες και αποζημιώσεις. Το θέμα της πρόληψης είναι επίσης μια νέα προσθήκη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ που «στήνεται τώρα για να λειτουργήσει παράλληλα με τον νέο κανονισμό». 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button