Αθλητικά

ΗΠΑ: Η στιγμή της εισβολής των αστυνομικών στο Κολούμπια – 230 συλλήψεις διαδηλωτών

Εκατοντάδες συλλήψεις έγιναν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μετά την εισβολή της αστυνομίας που είχε ως στόχο να τερματιστεί η κατάληψη από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές. Ανάλογη κίνηση έγινε και στο UCLA.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί συνέλαβαν περίπου 230 άτομα στην πανεπιστημιούπολη, όταν εισέβαλαν σε κτίριο του Κολούμπια το οποίο είχαν καταλάβει φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο UCLA μεταξύ των καταληψιών και της αστυνομίας που έκανε εισβολή στο πανεπιστήμιο, καθώς υπήρξε επίθεση με ξύλα και πέτρες.

Καταληψίες με μάσκες έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν σίδερα και ξύλα, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς με ρακέτες του τένις και skateboard.

Το εσωτερικό του Πανεπιστημίου της Κολούμπια θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς παντού κυριαρχούν εικόνες καταστροφής. Καρέκλες και έπιπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδια εμπόδια είναι αναποδογυρισμένα. Το κόστος των ζημιών στο κτίριο είναι μεγάλο.

Η αστυνομία πάντως μπήκε συντονισμένα στο κτίριο του πανεπιστημίου Κολούμπια μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι γερανός της αστυνομίας πλησίασε κτίριο του πανεπιστημίου προκειμένου αστυνομικοί να μπουν στο εσωτερικό του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια Minouche Shafik, κάλεσε την αστυνομία της Νέας Υόρκης για να «αποκαταστήσει την τάξη και την ασφάλεια» στην πανεπιστημιούπολη.

Επίσης φιλοπαλαιστινιακοί διαδηλωτές είχαν μαζευτεί και στο  City College της Νέας Υόρκης στο Χάρλεμ με τη διοίκηση του πανεπιστημίου να ζητά βοήθεια από την αστυνομία.

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button