lifestyle

«Δεν μου άρεσε η εικόνα του Κασσελάκη με το σκυλάκι και τους συναδέλφους μου να τον κυνηγούν σε θάμνους»

Για την βραδιά των Ευρωεκλογών 2024 και τον Στέφανο Κασσελάκη, για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και τον σύζυγό της Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μίλησε η Ράνια Τζίμα.

Η Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη ζωή της, τα επαγγελματικά της, για τις Ευρωεκλογές, για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, αλλά και για την ενδοοικογενειακή βία και την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα.

«Ήταν μία ”αναμενόμενη” βραδιά εκλογών, με την έννοια ότι είχαμε μία συζήτηση και με τον Γιάννη Πρετεντέρης και άλλους συναδέλφους, που έλεγαν ότι θα ήταν πιο flat εκλογές. Πίστευα πως θα δημιουργηθούν ζητήματα και στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη και θα φέρει τριγμούς όπως και έφερε. Περιμέναμε την άνοδο της ακροδεξιάς. Το θέμα είναι πως το “μαζεύεις” αυτό.

Είναι μεγάλες χώρες και μεγάλες οικονομίες σε κρίση εξ αυτού του λόγου, και μπορεί να φτάσει να επηρεάσει και εμάς. Έχει να κάνει και με τις δικές μας ευρωπαϊκές συμμαχίες. Το πόσο στέρεη κατάσταση βρίσκεται η Γαλλία, για την Ελλάδα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, για πράγματα που θέλουμε να πέτυχουμε. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν κουρασμένος από τις πολλές κάλπες ή έφταιγε η ζέστη. Πιστεύω ότι ο κόσμος ήθελε να πει «κάτι» με αυτή την ενέργειά του», είπε αρχικά για την βραδιά των Ευρωεκλογών, την οποία παρουσίαζε, η Ράνια Τζίμα.

Η παρουσιάστρια είπε στη συνέχεια: «Δεν μου άρεσε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη με το σκυλάκι την ώρα που έφτανε στα γραφεία, να το βγάζει βόλτα, που «έγραφε» εκείνη την ώρα στον αέρα, δεν μου άρεσε επίσης η εικόνα να αναγκάζονται οι συνάδελφοί μου να κυνηγούν έναν πολιτικό αρχηγό πίσω από κάτι θάμνους.

Όλοι έχουν συνεισφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι ήταν κανένας ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών για την Νέα Αριστερά, το είπε και ο κ. Χαρίτσης. Από εκεί και πέρα, η ζωή δεν είναι μόνο για να κερδίζουμε, αλλά και για να χάνουμε. Περισσότερες φορές έχω χάσει παρά έχω κερδίσει. Πέφτεις, σηκώνεσαι, το σκέφτεσαι τι έχεις κάνει σωστά ή λάθος, και βλέπεις το αποτέλεσμα.

Θα μιλήσεις, και αν έχεις κόρη θα προσπαθήσεις να της εξηγήσεις ποια είναι τα όριά της, και πώς να τα υπερασπίζεται αλλά και αν έχεις γιο, να είσαι πολύ πάνω στον γιο σου», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

«Αν η μισή Ελλάδα δέρνει τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή, ποιος διαφωνεί σε αυτό;» τονίζει η Ράνια Τζίμα.

Για τον σύζυγό της, για την στήριξή της προς το πρόσωπό του στην πολιτική συνεισφορά του, η Ράνια Τζίμα υπογράμμισε: «Ο Γαβριήλ έχει κάνει πολλές αλλαγές στα επαγγελματικά του για τα 10 χρόνια που είμαστε μαζί. Προσπαθώ να τον βοηθήσω να είναι εντάξει με την συνείδησή του, ό,τι και αν είναι αυτό. Μου βγαίνει φυσικά αυτό.

Δεν είμαστε στην ίδια πλευρά πολιτικά με τον σύζυγό μου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Διαφωνούμε πάρα πολύ, μας χωρίζουν τεράστιες αποστάσεις. Ο σύζυγός μου θέλω να είναι καλά».

Αναφορικά με την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου η ίδια τόνισε: «Δεν είχα καμία γνώση. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ τον Απόστολο Λύτρα, στα δελτία ειδήσεων δεν έχουμε συνήθως επαφή με τους δικηγόρους των υποθέσεων. Προφανώς από την δημόσια εικόνα του δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς αυτό.

Είναι πολύ σοκαριστική υπόθεση, μεγάλη αγριότητα. Με ενοχλεί που έχουμε κάνει ένα λάθος σε αυτή την χώρα κατά την γνώμη μου, έχουμε ρίξει το βάρος στις γυναίκες. Ακόμη και το βάρος της αποδοχής και αναγνώρισης της βίας και καταγγελίας της βίας. Λέμε συνέχεια “οι γυναίκες να μάθουν να αναγνωρίζουν την βία“. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα έχει όλη την ευθύνη, όχι δεν έχει όλη την ευθύνη όλων αυτών.

Γιατί δεν κάμουμε μία συζήτηση για το πώς θα ξεκινήσουμε από τα μικρά αγοράκια, από την ηλικία των 5-7 ετών; Δεν έχω ακούσει τα υπουργεία να έχουν ως πλάνο να κάνουν μία συζήτηση τέτοια, σε επίπεδο εκπαίδευσης για όλο αυτό, στα παιδιά», σημείωσε η Ράνια Τζίμα.

Θα μιλήσεις, και αν έχεις κόρη θα προσπαθήσεις να της εξηγήσεις ποια είναι τα όριά της, και πώς να τα υπερασπίζεται αλλά και αν έχεις γιο, να είσαι πολύ πάνω στον γιο σου», συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

«Αν η μισή Ελλάδα δέρνει τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή, ποιος διαφωνεί σε αυτό;» τονίζει η Ράνια Τζίμα.

Για το σενάριο που τη θέλει να ασχολείται με την πολιτική, η ίδια ανέφερε: «Αυτή την στιγμή η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι πουθενά στο οπτικό πεδίο μου. Ωστόσο δεν είμαι…μέντιουμ. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τίποτε που συμβαίνει στην ζωή μου, πού θα είμαι σε 5 χρόνια από τώρα. Δεν το ξέρω, και αυτό είναι η χαρά και η μαγεία της ζωής».

Τέλος, για τον χαρακτήρα της και τον δυναμισμό της, η Ράνια Τζίμα τόνισε: «Δεν είμαι έτσι στην ζωή μου, όσοι με ξέρουν εκτός δουλειάς, το γνωρίζουν αυτό. Έχω πιάσει τον εαυτό μου, να καταλαβαίνει ότι εκ των υστέρων φοβόμουν παλαιότερα.

Άνθρωπος από το παρελθόν μου, είχε βρει να αναστέλλει αντίδρασή μου, τρομακτικά υποδόριο. Δεν καταλάβαινα ότι φοβόμουν. Μου πήρε ένα χρονικό διάστημα να το κατανοήσω. Όταν μου συμβεί κάτι, το πρώτο άτομο που θα πάρω θα είναι η πρώτη μου ξαδέρφη μου, η Άρτεμις. Φυσικά και θα το συζητήσω όμως και με τον σύζυγό μου. το ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου τηλέφωνο δεν αναιρεί κάτι για την ζωή μου».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button