Πολιτική

Δεν μετατίθεται για αργότερα η πληρωμή τους – Θα γίνει στην ώρα της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης /
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)




Για το θέμα της πρόωρης καταβολής των συντάξεων ενόψει Πάσχα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

«Είμαστε η κυβέρνηση του gov.gr και η κυβέρνηση που απονέμει συντάξεις σε τρεις μήνες και όχι σε τρία χρόνια όπως συνέβαινε παλιά. Δεν μετατίθεται αργότερα η πληρωμή των συντάξεων. Θα γίνει στο τέλος του μήνα και μιλάμε για 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Εξηγώντας γιατί θα πληρωθούν στην ώρα τους είπε: 

Γιατί δεν έχει τεθεί θέμα από τους συνταξιούχους στις διαβουλεύσεις με τον ΕΦΚΑ.

Η πληρωμή γίνεται με διαδικασίες που διαρκούν 17 ημέρες έως την ημέρα καταβολής. Είναι τεχνικά αδύνατο να γίνει νωρίτερα.

Επίσης, αν πληρωθούν νωρίτερα τότε θα μεσολαβήσει διάστημα 45 ημερών έως την επόμενη πληρωμή. Οι συντάξεις θα πληρωθούν στην ώρα τους όπως συμβαίνει πάντα».


Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button