Οικονομία

ΔΕΗ: Στις 26 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος 0,2375 ευρώ ανά μετοχή

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ, που πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουνίου 2024, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 0,25 ευρώ ανά μετοχή, στο οποίο έχει συνυπολογισθεί η εξαίρεση των 23.872.786 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία και δεν δικαιούνται μερίσματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το προς διανομή μέρισμα της ΔΕΗ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις). Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους μετόχους θα ανέλθει στο ποσό των 0,2375 ευρώ ανά μετοχή.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιουλίου 2024 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 26η Ιουλίου 2024.

Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» κατά την 23η Ιουλίου 2024. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «ALPHA BANK».

To άρθρο ΔΕΗ: Στις 26 Ιουλίου η καταβολή μερίσματος 0,2375 ευρώ ανά μετοχή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button