Τεχνολογία

Κομισιόν: Πιο αυστηρές υποχρεώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα για πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων

Από την επόμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Pornhub, Stripchat και Xvideos θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές υποχρεώσεις βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν. Αυτές οι ειδικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν την υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή, τη θέσπιση μέτρων μετριασμού για την αντιμετώπιση συστημικών κινδύνων που συνδέονται με την παροχή των υπηρεσιών τους, τη συμμόρφωση με πρόσθετες υποχρεώσεις διαφάνειας, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων, και την παροχή πρόσβασης σε δεδομένα για ερευνητές.

Οι υποχρεώσεις ισχύουν για καθορισμένες πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες (δηλαδή διαδικτυακές πλατφόρμες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες στην ΕΕ) 4 μήνες μετά τη νόμιμη κοινοποίηση του χαρακτηρισμού τους. Οι πρόσθετες διατάξεις θα τεθούν σε εφαρμογή στις 21 Απριλίου για το Pornhub και το Stripchat και στις 23 Απριλίου για το XVideos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο DSA καθιστά τις καθορισμένες πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες υπεύθυνες για τη διασφάλιση ασφαλέστερων, πιο διαφανών διαδικτυακών χώρων. Πρέπει να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικό τρόπο τους συστημικούς κινδύνους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται μεταξύ άλλων για τον μετριασμό των κινδύνων για την ευημερία των ανηλίκων.

Η Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις τoυ DSA από αυτές τις πλατφόρμες, ιδίως όσον αφορά στα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο και την αντιμετώπιση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου. Εάν η Επιτροπή έχει υποψίες για παραβάσεις των υποχρεώσεων του DSA, θα ακολουθήσει τα κατάλληλα βήματα, χρησιμοποιώντας την πλήρη εργαλειοθήκη του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button