ΓυναίκαΜόδα

Εριέττα Κούρκουλου: Μιλάει για την απόφασή της να κάνει vegan τον γιο της

Η Εριέττα Κούρκουλου στο νέο της podcast με τίτλο Kind Talks μίλησε με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου για τη φυτοφαγική διατροφή στην παιδική ηλικία.

Η ίδια έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή που έγινε μητέρα ότι ο γιος της, Νίκος ακολουθεί βιγκανική διατροφή όπως ακριβώς και εκείνη.

«Όταν ήρθε η στιγμή της εγκυμοσύνης, για την οποία ήμουν αρκετά χαρούμενη και ένιωθα άνετα ότι έκανα τις σωστές επιλογές για να υποστηρίξω αυτή την εγκυμοσύνη. Όμως μετά όταν γεννήθηκε το παιδί μου και αρχίσαν οι ερωτήσεις, εκεί ήξερα ότι θα έπρεπε να είμαι πολύ διαβασμένη και να κάνω κάτι πολύ σωστά, γιατί νομίζω ότι όλοι οι γονείς είναι τρομοκρατημένοι με το που κλείνει το παιδί τους 6 μήνες ζωής, πώς θα του δίνω τις τροφές.

Θα λαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να λαμβάνει που μέχρι στιγμής τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση τα λάμβανε από το στήθος και ήταν όλα προγραμματισμένα και είχαν πάρει μια σειρά. Όταν ένας γονιός στην Ελλάδα, που δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τη διατροφή είναι ένα άγχος παραπάνω. Λες κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου; Θα έχει κενά;» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

«Έδινα στο μωρό τα καρότα και εκείνος έκανε αυτό που ονομάζουμε gagging. Κάνει έναν περίεργο ήχο, το οποίος λες τώρα πνίγεται; Είναι μια φυσιολογική αντίδραση; Ήταν μια δύσκολη προσαρμογή για μένα κυρίως. Θυμάμαι ότι μου έλεγες διαρκώς, έχε εμπιστοσύνη στον Νίκο. Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να διαχειριστεί πράγματα που ενδεχομένως να μη θεωρούσα εγώ ότι μπορεί να τα διαχειριστεί. Ξεκίνησε από την διατροφή αλλά εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο για μένα. Με βοήθησε αργότερα σε άλλα βήματα και έλεγα να εμπιστεύεσαι το παιδί σου. Πολλές φορές τα υποτιμάμε αλλά είναι πολύ πιο ικανά να διαχειριστούν καταστάσεις και να γνωρίζουν ποια είναι η δική τους ανάγκη» τόνισε η ιδρύτρια του Save a Greek Stray.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button