Τεχνολογία

MotoGP: O Jorge Martin πήρε την Pole Position με νέο ρεκόρ

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP είχαν αρκετά μεγάλα ονόματα που μάχονταν για τις δύο θέσεις πρόκρισης, οπότε ήταν σίγουρο ότι όταν έπεφτε η καρό σημαία κάποιος θα έμενε εκτός.

Μετά τα πρώτα περάσματα ήταν ο Marc Marquez και ο Alex Rins που κρατούσαν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Miguel Oliveira μετά από λίγο να καταφέρνει να ανέβει στη δεύτερη θέση.

Όταν ξεκίνησαν οι δεύτερες έξοδοι των αναβατών ο Marc Marquez πήγε να χάσει το μπροστινό στη 2η στροφή και έκανε ένα εκπληκτικό σώσιμο, το οποίο όμως του άφησε μόλις μια ευκαιρία για να πετύχει έναν ακόμα καλύτερο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά ο Enea Bastianini κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, κάνοντας νέο ρεκόρ γύρου (1:30.279), το οποίο αμέσως μετά κατέβασε στο 1:30.233 και εξασφάλισε την πρώτη θέση. Στα τελευταία στάδια είχαμε πτώσεις για τους Augusto Fernandez και Johann Zarco και ήταν αυτή η δεύτερη πτώση που σταμάτησε και την τελευταία προσπάθεια του Marc Marquez.
O Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τελικά θα έχανε τη δεύτερη θέση και την πρόκριση, καθώς ο Miguel Oliveira στην τελική του απόπειρα κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Marquez και να περάσει στις δεύτερες κατατακτήριες.
Φτάσαμε στις δεύτερες κατατακτήριες, με τα πρώτα περάσματα να φέρνουν τον Jorge Martin στην κορυφή με νέο ρεκόρ γύρου (1:30.141) και τους Francesco Bagnaia και Maverick Viñales να ακολουθούν.

Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati προσπάθησε να απαντήσει στην επόμενη προσπάθεια, όμως ο Martin κατέβασε ακόμα περισσότερο το χρόνο του, στο 1:29.919.

Αυτή ήταν η κατάσταση όταν οι αναβάτες βγήκαν για τελευταία φορά στην πίστα, όμως οι τελικές προσπάθειες σημαδεύτηκαν από πολλές πτώσεις, με τις κίτρινες σημαίες να ακυρώνουν πολλούς γύρους.

Πρώτος έπεσε ο Martin, ενώ ακολούθησε ο Bagnaia, που έπεσε στην 9η στροφή. Πτώσεις είχαν και οι Aleix Espargaro και Jack Miller, με την πτώση του Bagnaia να εμποδίζει τον γρήγορο γύρο του Enea Bastianini.

Έτσι ο Martin κατέκτησε την Pole Position, με τους Bagnaia και Viñales να συμπληρώνουν την πρώτη σειρά. Πίσω τους θα εκκινήσουν οι Fabio Di Giannantonio, Marco Bezzecchi και Aleix Espargaro.

Στην τρίτη σειρά βρίσκουμε τους Pedro Acosta, Fabio Quartararo και Franco Morbidelli, με τους Enea Bastianini, Jack Miller και Miguel Oliveira να ακολουθούν.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των Κατατακτηρίων 1:

Practice Classification for FRA MotoGP Q1

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των Κατατακτηρίων 2:

Practice Classification for FRA MotoGP Q2

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button