ΓυναίκαΜόδα

Γιατί ο σύντροφός μου μου κρατάει μυστικά;

Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι σημαντικοί πυλώνες για υγιείς σχέσεις. Αλλά για καλύτερα ή χειρότερα, τα μυστικά φαίνεται να υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή με τους συνεργάτες, τους φίλους και τους συναδέλφους μας. Μια μελέτη με επικεφαλής την ψυχοθεραπεύτρια 1.000 ζευγαριών Amy Morin διαπίστωσε ότι το 40% των συντρόφων πιστεύουν ότι οι σύντροφοί τους κρατούν τουλάχιστον 1 μυστικό.

Φυσικά, υπάρχουν μυστικά και μυστικά… Κάποιοι φαίνονται και ίσως είναι αθώοι. Αλλά η ανεντιμότητα δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να κλονίσει την εμπιστοσύνη. Και αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να σας εμπιστευτεί για τα μικρά πράγματα, πώς μπορεί να σας πει ότι δεν κρύβετε πολύ μεγαλύτερα μυστικά;

Πώς οι άνθρωποι δικαιολογούν τα μυστικά που κρατούν;

1. Ο πρώτος λόγος: «Προσπαθώ να προστατεύσω τον εαυτό μου»

Τα μυστικά, λέει η Amy Morin, είναι συχνά στρατηγικές αυτοπροστασίας ως μέρος μιας προσπάθειας να διατηρήσουμε την εικόνα μας στα μάτια των συντρόφων μας.

2. Ο δεύτερος λόγος: «Προσπαθώ να προστατεύσω τον σύντροφό μου»

Οι συντρόφοι μας μπορούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι η αποκάλυψη μυστικών θα μας βλάψει και το αντίστροφο.

3. Ο τρίτος λόγος: «Προσπαθώ να προστατεύσω τη σχέση»

Τέλος, μερικές φορές κρατούνται μυστικά σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ίδια η σχέση. Οι συντρόφοι μας μπορεί να υποθέσουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί ο δεσμός είναι να κρατήσει αυτό το μυστικό από εμάς. Έτσι, πείθει τον εαυτό του ότι το μυστικό είναι καλό γι ‘ αυτόν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button