Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Το τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Αταμάν και το μήνυμα για το μέλλον

Για το τηλεφώνημα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας και για τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four της Euroleague μίλησε ο Εργκίν Αταμάν μετά το τέλος του αγώνα με τη Μακάμπι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, υποστήριξε ότι μίλησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, μάλιστα, είδε τον αγώνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει το καλοκαίρι, καθώς οι πράσινοι πέτυχαν τον στόχο της πρόκρισης στο Final Four του Βερολίνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

“Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για την ομάδα, για τον πρόεδρο Γιαννακόπουλο, για όσους πίστεψαν σε εμάς, πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Αθήνα. Κάναμε σπουδαία δουλειά, σας ευχαριστώ και εσάς στην Τουρκία, στον πρόεδρο Ερντογάν που είδε τον αγώνα και προσπάθησε να με πάρει αμέσως τηλέφωνο.

Είμαι περήφανος για τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας. Σεβασμός στη Μακάμπι, που έκανε σπουδαία σειρά. Απόψε πίεσε μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όμως βρήκαμε τρόπο για να νικήσουμε. Είχα εξηγήσει μετά από το πρώτο ματς ότι θα πάμε στο Final Four και έτσι θα μείνω στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν.

Χάσαμε το Super Cup, χάσαμε από τον Ολυμπιακό, όμως όλοι πίστευαν σε εμένα, πίστευαν σε εμάς. Μου έλεγαν ότι θα πάμε στο Final Four, ότι θα διεκδικήσουμε το έβδομο αστέρι. Τρομερή υπομονή. Άρχισα να το πιστεύω, άρχισα να πιστεύω στους παίκτες μου, κάθε ημέρα, ειδικά στο δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου, έλεγα στους παίκτες μου ότι αν τερματίσουμε στη δεύτερη θέση, θα πάμε στο Final Four. Αυτό έγινε πριν από τρεις μήνες. Έβλεπα τι γινόταν στα αποδυτήρια, είχαμε την άμυνα.

Έχουμε Έλληνες οπαδούς και στο Βερολίνο και στο Μόναχο, πιστεύω ότι θα είναι εκπληκτικά στο Final Four. Εξαρτάται, φυσικά, από τις υπόλοιπες ομάδες που θα φτάσουν εκεί. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι εκπληκτικοί. Μετά από το Game 4, μου είπαν ότι 97 χιλιάδες οπαδοί περίμεναν στην ουρά για ένα εισιτήριο για το αποψινό παιχνίδι. Μας ακολουθούν παντού, στη Μπολόνια, στο Βερολίνο, ένα μήνα πριν μου έλεγαν ότι έχουν αγοράσει εισιτήρια για το Final Four.

Δεν θέλω να επιλέξω αντίπαλο, έχω σεβασμό για όλες τις ομάδες που παίζουν αύριο και τους εύχομαι καλή τύχη. Όποιος το αξίζει, θα είναι μαζί μας. Το σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι εκεί μετά από πολλά πολλά χρόνια. Ευχαριστώ όλο το team, έκαναν όλοι τρομερή δουλειά.

Ελπίζω ότι θα αναρρώσει γρήγορα και ο Πάρης που είχε ένα έμφραγμα στο Βελιγράδι πριν από το προηγούμενο ματς και παραμένει σε ΜΕΘ. Ελπίζω ότι θα είναι μαζί μας στο Βερολίνο. Είμαι περήφανος που ο κόσμος πίστεψε σε εμένα και στην ομάδα μου. Φυσικά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν νικήσουμε στον ημιτελικό, θα παίξουμε στον τελικό. Κι αν παίξουμε στον τελικό, θα θέλουμε περισσότερα.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον Ναν, ξέρω ότι η ομάδα μιλάει με τους ατζέντηδές του εδώ και έναν-δύο μήνες. Μας αρέσει σαν παίκτης και σαν άνθρωπος, ελπίζω ότι θα μείνει με εμάς. Ο Σλούκας είχε έναν τραυματισμό στη γάμπα, θα ξεκουραστεί για μερικές ημέρες και θα είναι έτοιμος για το Final Four γιατί θέλει να πάρει εκδίκηση γι’ αυτό που έγινε πέρυσι.

Όλοι τρόμαξαν με τον Παπαπέτρου, όταν έμεινε τρεις μήνες εκτός. Πίστευα όμως σε εκείνον, ήξερα τι μπορούσε να κάνει και γι’ αυτό τον πήραμε. Στα πραγματικά ματς έδειξε την αξία του, σε αυτή τη σειρά μας βοήθησε πολύ. Ο Χουάντσο είχε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες με μία σοβαρή ασθένεια. Γύρισε πριν από δύο ημέρες, μετά από 10 ημέρες σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Ισπανίας. Αυτά είναι τα αποδυτήριά μας”.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Το τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Αταμάν και το μήνυμα για το μέλλον δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button