Αθλητικά

Η Bimota επιστρέφει στο WorldSBK το 2025

Η εμβληματική Ιταλική μάρκα Bimota, που από το 2019 ανήκει στην Kawasaki, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή το 2025 συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.

Η Bimota θα ετοιμάσει μια Super Bike μοτοσυκλέτα παραγωγής με δικό της πλαίσιο και τον κινητήρα της Kawasaki Ninja ZX-10RR με στόχο το ομολογκάρισμα και τη συμμετοχή στο WorldSBK του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Kawasaki πέρα από τον κινητήρα θα “δανείσει” και αρκετά άτομα από το προσωπικό της ομάδας της στο WorldSBK καθώς μεταφέρει τις προσπάθειές της στο αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής ομάδας.

H νέα αγωνιστική ομάδα με τον τίτλο Bimota by Kawasaki Racing Team θα έχει στη διάθεσή της μια μοτοσυκλέτα που θα είναι προϊόν της αγωνιστικής τεχνογνωσίας και των δυο κορυφαίων κατασκευαστών.

Bimota KB4

Στόχος είναι η παγκόσμια αναγνώριση της μάρκας Bimota στην αγορά, σαν ειδικός κατασκευαστής “χειροποίητων” μοτοσυκλετών και η αύξηση των πωλήσεων μοτοσικλετών δρόμου της Bimota.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ειδικευμένος σε σπορ μοτοσυκλέτες κατασκευαστής από το Ρίμινι ξεκίνησε το 1973 κατασκευάζοντας πλαίσια για τις πανίσχυρες μεν άλλα με μέτρια (τότε) πλαίσια Ιαπωνικές Μοτοσυκλέτες.

Αργότερα προχώρησε στην κατασκευή ολοκληρωμένων μοτοσυκλέτων αρχικά με κινητήρες Suzuki, Honda και Kawasaki και στη συνέχεια με κινητήρες Ducati BMW.

Το 1997 παρουσίασε τη V Due μια δικύλινδρη δίχρονη μοτοσυκλέτα με δικό της κινητήρα, μια μοτοσυκλέτα που το κόστος εξέλιξης της οδήγησε τη μικρή εταιρία στη χρεοκοπία.

Tο 2019 η Kawasaki απέκτησε το 49% της Bimota και η μάρκα επανήλθε στην αγορά με νέα μοντέλα που έχουν κινητήρες Kawasaki.

Bimota

Μιλώντας για τη νέα κατεύθυνση για την Kawasaki στο WorldSBK, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kawasaki Motors, Ltd. Hiroshi Ito, δήλωσε: «Η Bimota έχει μια αξιοζήλευτη φήμη για την αριστεία στο σχεδιασμό και την κατασκευή μοτοσυκλετών. Ως μέρος του οράματός μας για την εξέλιξη αυτής της παγκοσμίως διάσημης μάρκας, βλέπουμε τους αγώνες ως ένα λογικό επόμενο βήμα τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων όσο και την προβολή της μάρκας στην παγκόσμια σκηνή. Η δέσμευσή μας στο WorldSBK είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ και ελπίζουμε ότι αυτό το νέο αγωνιστικό έργο θα δώσει ενέργεια στους θαυμαστές τόσο της Bimota όσο και της Kawasaki. Το πάθος για την επιτυχία στους αγώνες παραμένει και ανυπομονούμε για την παρουσία της ομάδας Bimota by Kawasaki Racing στους αγώνες WorldSBK 2025».

Εκ μέρους της Bimota, ο COO, Pierluigi Marconi, σχολίασε: «Η μηχανική, η τεχνολογία και η επιχειρηματική υποστήριξη που έχει ήδη προσφέρει η Kawasaki έχουν βάλει τη Bimota σταθερά στη συνείδηση των μέσων ενημέρωσης και των πιθανών πελατών, τώρα είναι καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας.
Η Bimota είχε τους αγώνες στο DNA της από την πρώτη μέρα και το να αγωνίζεται στο WorldSBK παράλληλα με την ανάπτυξη της νέας γκάμας των προϊόντων μας, ενώ διευρύνει το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων, έχει μια αναμφισβήτητη λογική. Με την απαράμιλλη εμπειρία των έμπειρων ειδικών της αγωνιστικής ομάδας Kawasaki συν την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία της Kawasaki Motors, Ltd. στην Ιαπωνία μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία. Η Bimota by Kawasaki Racing Team σίγουρα θα αποτελέσει τα θεμέλια του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία της Bimota».

Ο διευθυντής της ομάδας KRT, Guim Roda, κατέληξε: «Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, εγώ και όλοι στο εργαστήριο KRT , αφιερωθήκαμε ολόψυχα στο έργο Kawasaki Superbike και κερδίσαμε επτά τίτλους αναβάτη WorldSBK εκείνη την περίοδο, καθώς και κατασκευαστή. Τώρα – αφού η Kawasaki αγωνίστηκε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στο πρωτάθλημα Superbike – είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος μιας νέας εποχής που διαμορφώνει την υποδομή του νέου Bimota της Kawasaki Racing Team. Σίγουρα θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε και να γιορτάσουμε την κληρονομιά της Kawasaki στους αγώνες Superbike, αλλά είμαστε επίσης εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που αποτελούμε βασικό συστατικό αυτής της νέας κοινοπραξίας Bimota και Kawasaki. Αυτή είναι μια εξέλιξη για την προσέγγιση της Kawasaki στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων παραγωγής και μας τιμά να παίξουμε τον ρόλο μας σε αυτό το νέο έργο. Είμαι βέβαιος ότι διαθέτουμε την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτούνται για να πετύχουμε και θα είναι μια φρέσκια, δυναμωτική εμπειρία η παρουσία μιας εντυπωσιακής ομάδας δύο αναβατών στο Πρωτάθλημα Motul FIM WorldSBK 2025.”

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button