Πολιτική

Άλλοι ψαρεύουν σε θολά νερά – Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο

Το θέμα των Σπαρτιατών και κυρίως η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις του εξάδερφου του Στέφανου Κασσελάκη και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Βασίλη ότι οι ψήφοι των Σπαρτιατών είναι ευπρόσδεκτες κυριάρχησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε απάντηση στα όσα κατηγορεί την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να κάνει το μαύρο – άσπρο αλλά όπως σημείωσε, «είναι τόσο συντριπτικά τα δεδομένα όσον αφορά στη στάση του που μπορεί να τετραγωνιστεί νωρίτερα ο κύκλος παρά να πιστέψουμε αυτά που λένε».

«Μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν έβρισκαν αίθουσα για να δικαστεί η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που δεν κατέθεσε υπόμνημα στις εκλογές του 2023, ούτε στις ευρωεκλογές του 2024 για τους Σπαρτιάτες. Είναι πολλά αυτά για να είναι συμπτώσεις, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά και το κάνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο που όλοι το έχουν καταλάβει», είπε.

Και πρόσθεσε απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ερώτηση που απευθύνει η κα Κεχαγιά έχει ξεκάθαρη απάντηση από τη στάση μας που δεν υπολογίζει το όποιο πολιτικό όφελος ή κόστος και έχει γνώμονα την προστασία του πολιτεύματος. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, δεν κρυβόμαστε πίσω από ημερομηνίες. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο. Είναι έκθετοι και ο ιστορικός θα τα αποτυπώσει αυτά με αυστηρό και δίκαιο τρόπο».

Όσον αφορά στα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας από όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο καλύτερα να μην πάνε στην εκκλησία το Πάσχα, τόνισε:

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία και κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιοδήποτε πολίτη από το να πάει στην εκκλησία, οποιοδήποτε πιστό να επισκεφτεί το ναό της γειτονιάς του. Αν μπορούμε να βρούμε κάτι καλό από αυτά τα τραγικά περιστατικά βίας, είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα που μπήκαν στο κοινοβούλιο δήθεν επειδή πρέσβευαν τη θρησκεία μας και την πίστη, και έκαναν το αντίθετο από όσα πρεσβεύουν».

Και κατέληξε: «Στην πράξη με τις συμπεριφορές και τη ρητορική τους δείχνουν το ακριβώς αντίθετο πρόσωπο. Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την εκκλησία, η οποία στηρίζει την κοινωνία και κάνει σημαντικές αγαθοεργίες και αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που χρειάζεται να κρατήσουμε και ενόψει του Πάσχα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button