Αθλητικά

Θύρα 7: Προφυλακίστηκε ο «Κοκός» της εγκληματικής οργάνωσης

Συνεχίζονται οι απολογίες του πρώτου «κύματος» των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης για τη μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη αλλά και σειρά άλλων εγκληματικών πράξεων.

Μέχρι στιγμής στους τέσσερις ανακριτές που χειρίζονται έχουν απολογηθεί 15 κατηγορούμενοι (από τους 31 που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια) και έχει προφυλακιστεί, ο Κωνσταντίνος Κοντομούς ηλικίας 31 ετών, που είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Κοκός». Πρόκειται για πρόσωπο που έχει σοβαρό ποινικό παρελθόν, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ρατσιστική επίθεση σε κουρείο μετανάστη, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, καθώς για άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα τρεις εκ των κατηγορουμένων που απολογήθηκαν νωρίτερα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου Νικόλαου Γεντίκη, που έχει προφυλακιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7

Ο Κωνσταντίνος Κοντομούς, ο αποκαλούμενος «Κοκός», ηλικίας σήμερα 31 ετών, πήρε μετά την απολογία του το δρόμο για τις φυλακές. Παρίστατο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκονταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.

Πρόκειται δε σύμφωνα με τη δικογραφία για ένα από τα ηγετικά στελέχη και εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός. Συγκεκριμένα η δικογραφία αναφέρει για τον «Κοκό»: «Ξεχωρίζει στην Θύρα 7, καθώς κάθεται μαζί με (….), σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι. Επίσης κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα. Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα προαναφερόμενα “μεροκάματα” και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά».

Τι υποστήριξε ο 16χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία Λυγγερίδη, ο οποίος νωρίτερα μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων φέρεται να υποστήριξε τα εξής:

«Είμαι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες του Ολυμπιακού στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι. Σημειωτέον ότι στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν».

Ακόμη ο 16χρονος αναφερόμενος στα επεισόδια εκείνης της βραδιάς στου Ρέντη φέρεται να υποστήριξε πως όταν έφτασε στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Οι απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων συνεχίζονται.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button