Αθλητικά

Βραζιλία: Οκτώ νεκροί και 21 αγνοούμενοι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 21 αγνοούνται λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων αυτή την εβδομάδα στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις οικίες τους μετά τις καταιγίδες που οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των ποταμών και προκάλεσαν πλημμύρες σε διάφορα μέρη της πολιτείας, επηρεάζοντας 104 δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη έκθεση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η κυβέρνηση της πολιτείας προέβλεψε κίνδυνο πλημμύρας «σε όλη σχεδόν την πολιτεία» δεδομένης της προοπτικής συνεχιζόμενων «ισχυρών βροχοπτώσεων» τις επόμενες ημέρες.

Το δελτίο ανέφερε επίσης ότι οι πλημμύρες θα είναι σοβαρές στις λεκάνες απορροής πολλών ποταμών, με πιθανότητα ξαφνικών πλημμυρών και μαζικών μετακινήσεων της γης σε περιοχές με απότομες πλαγιές.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Εντουάρντο Λέιτε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους που προκάλεσαν οι καταιγίδες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και για να εγγυηθεί την ασφάλεια σε περιοχές που κινδυνεύουν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button