Βίντεο με δεκάδες φλαμίνγκο να κάνουν στάση στη λιμνοθάλασσα Αλυκής στη Νάξο

Μοναδικό θέαμα αντίκρισαν οι περαστικοί στη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Νάξου όταν ένα σμήνος από 160 φλαμίνγκο σταμάτησε στον υγρότοπο για ανεφοδιασμό, όπως αναφέρει το naxospress. Το θέμα ανέδειξε το «Καταφύγιο Άγριας Ζωής-Αλυκή Νάξου» με μια ανάρτησή του.
«Μετά από την άφιξη των 70 φλαμίνγκο στην Αλυκή που έμειναν για λίγες ώρες, ένα νέο σμήνος, αποτελούμενο από περισσότερα από 160 άτομα, σταμάτησε στον μοναδικό αυτόν υγρότοπο για ανεφοδιασμό.
Η θέα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή αυτή τη φορά, καθώς το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα των φλαμίνγκο κυριάρχησε στο τοπίο της Αλυκής, εκπλήσσοντας όλους όσοι είχαν την τύχη να το απολαύσουν.
Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου παρακολουθεί συνεχώς την περιοχή της Αλυκής, καθώς εκτός από τα φλαμίνγκο, πολλά άλλα είδη άγριων πτηνών καταφθάνουν ή φωλιάζουν στη λιμνοθάλασσα.
Παρόλο που όλοι επιθυμούμε να δούμε από κοντά και να φωτογραφίσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, είναι απαραίτητο όμως να σεβαστούμε την ανάγκη τους για ξεκούραση. Η όχληση από την ανθρώπινη παρουσία διαταράσσει την ηρεμία τους.
Μπορούμε να θαυμάσουμε την ομορφιά τους από τον δρόμο, χρησιμοποιώντας κιάλια ή φωτογραφικές μηχανές με τηλεφακό, χωρίς να εισβάλουμε στον χώρο τους».