Οικονομία

ΑΑΔΕ: Δεύτερη ευκαιρία για 4.000 μπλοκαρισμένα POS – Πότε πέφτει «καμπάνα» σε εταιρείες πληρωμής

Σε ξεμπλοκάρισμα 4.000 POS θα προχωρήσει η ΑΑΔΕ σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, την ίδια στιγμή που μεριμνά για την ισονομία μεταξύ των επαγγελματιών.

Πρόκειται για POS τα οποία είχαν «κλειδωθεί» από την ΑΑΔΕ λόγω χρεών των κατόχων τους.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2025 οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν μπορούν να απορρίψουν πρόταση επιχείρησης για κατάρτιση σύμβασης για υπηρεσίες αποδοχής καρτών πληρωμών, παροχής τερματικών ΡOS κλπ. επικαλούμενοι χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση όταν η πρόταση περιλαμβάνει επαρκείς τρόπους εξασφάλισης απαιτήσεων των παρόχων.

Σε περίπτωση που η εταιρεία πληρωμών αρνηθεί να παράσχει τις υπηρεσίες τους παραβαίνοντας το μέτρο επιβαρύνεται χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην τροπολογία, στόχος της διάταξης είναι να αποφευχθεί ο ηθικός κίνδυνος ο οφειλέτης να βρίσκεται σε ευνοϊκότερη θέση απέναντι στην ΑΑΔΕ, σε σχέση με τον συνεπή επιχειρηματία καθώς και η περίπτωση να υπάρξουν επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να δημιουργήσουν οφειλές προκειμένου να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΑΔΕ.

To άρθρο ΑΑΔΕ: Δεύτερη ευκαιρία για 4.000 μπλοκαρισμένα POS – Πότε πέφτει «καμπάνα» σε εταιρείες πληρωμής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button