Οικονομία

Επιθεώρηση Εργασίας: Νέα πρόστιμα και παύση εργασιών σε δεκάδες οικοδομές και εργοτάξια

Πρόστιμα 452.754 ευρώ και άμεση παύση των εργασιών σε 64 περιπτώσεις επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας τον μήνα Μάρτιο, μετά από ελέγχους σε οικοδομές και εργοτάξια.

Συγκεκριμένα η Επιθεώρηση Εργασίας με επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας διενήργησαν τον Μάρτιο 490 ελέγχους. Σε 64 περιπτώσεις υπεβλήθη παύση των εργασιών, μέχρι την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας των εργαζόμενων. Επιπροσθέτως υποβλήθηκαν 10 μηνύσεις και καταλογίσθηκαν πρόστιμα 64.354 ευρώ.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη λήψη μέτρων προστασίας έναντι πτώσης, κατά την πραγματοποίηση εργασιών σε ύψος, σε πέρατα πλακών, οριζόντια ανοίγματα και φρεάτια ανελκυστήρων.

Παράλληλα, το διάστημα από 19 έως 24 Μαρτίου, επιθεωρητές εργασιακών σχέσεων έκαναν στοχευμένους ελέγχους σε οικοδομοτεχνικά και κατασκευαστικά έργα. Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 247 έργα και 321 εργοδότες και διαπιστώθηκαν 85 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και 31 περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας.

Οι εν λόγω παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση βιβλίων ημερησίων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού, τη μη τήρηση αντίγραφου εντύπου αναγγελίας Ε12 για κάθε ημέρα εργασίας, την απασχόληση σε ημέρα ρεπό, την απασχόληση Κυριακή, την ψευδή προσκόμιση στοιχείων, τη μη καταχώριση υπερωριακής απασχόλησης στο ΕΡΓΑΝΗ και τη μη υποβολή έγγραφης δήλωσης και κατάστασης αποσπασμένων. Οι διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν ανέρχονται σε 388.400 ευρώ, εκ των οποίων 304.000 ευρώ αφορούν σε αδήλωτη εργασία.

To άρθρο Επιθεώρηση Εργασίας: Νέα πρόστιμα και παύση εργασιών σε δεκάδες οικοδομές και εργοτάξια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button