Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μουρμούρες για την επιλογή του Άρη Σπηλιωτόπουλου και οι πληροφορίες για τον ιδιαίτερο ρόλο του

Η απόφαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη να συνεργαστεί προεκλογικά στον τομέα της επικοινωνίας με τον πρώην στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Άρη Σπηλιωτοπούλου, προφανώς πολιτικά έχει την σημασία του.

Με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στέλνει μήνυμα σε ένα κομμάτι δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της ΝΔ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σήμερα ένας πολιτικός φορέας που χωράνε όλοι.

Το ζητούμενο φυσικά είναι αν εκτός από τους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους, την ίδια ανταπόκριση στο κεντροδεξιό άνοιγμα θα έχουν τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μέρα με την ημέρα βλέπουν να δημιουργείται ένα νέο κόμμα. Ένα κόμμα με άλλη ιδεολογία, με άλλα στελέχη και προφανώς με άλλο διακύβευμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξαν πολλές μουρμούρες, ενώ κάποιοι θύμιζαν ότι και στο παρελθόν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να κάνει τέτοιου είδους κινήσεις και τα αποτελέσματα ήταν τα αντίθετα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος θα ξεκινήσει την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα θα διενεργεί δημοσκοπήσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνδρομή του στα θέματα της επικοινωνίας θα έχει να κάνει την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλής έχει εδώ και χρόνια απομακρυνθεί από την ενεργή πολιτική. Το 2019 συντάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις εκλογές του Ιουνίου του 2023 υπήρχαν πληροφορίες ότι μαζί με την Κατερίνα Παπακώστα και την Κρινιώ Καννελοπούλου θα ήταν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Το σενάριο αυτό δεν προχώρησε γιατί υπήρξαν εσωκομματικές αντιδράσεις, τα στελέχη αυτά ωστόσο κράτησαν στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα το όνομα του πρώην υπουργού της ΝΔ ακουγόταν και για το ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου.

Με δεδομένο ότι ούτε αυτό το σενάριο πήρε σάρκα και οστά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε δίπλα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο – γιό της Κατερίνας Παπακώστα- προκειμένου να τον βοηθήσει στην προεκλογική του καμπάνια, ενώ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τον Ευάγγελος Αντώναρο.

Να σημειώσουμε πάντως ότι οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει και τους πρώην συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Νίκος Μωραΐτης – που μέχρι πρότινος επιμελείτο τα βίντεο στο TikTok – σχολίασε δηκτικά την ένταξη του πρώην υπουργού της ΝΔ Άρη Σπηλιωτοπούλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ . «Δυνατή επιλογή. Αν προστεθεί και ο Μαραντζίδης, μία dream team γεννιέται», έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός στιχουργός.

Να σημειώσουμε πάντως ότι τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει αναλάβει ο Νίκος Σούλης.

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για τα πριμ στο Δημόσιο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πάντως χθες τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τα πριμ σε δημόσιους υπαλλήλους εφ’ όσον πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί αποδίδοντας τες σε μία παλαιοκομματική λογική εξαγοράς της ψήφου των δημοσίων υπαλλήλων. «O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους πριμ, που ουσιαστικά είναι πριν. «Πριν από τις ευρωεκλογές, για να με ψηφίσετε». Οι γνωστές τακτικές εξάρτησης των παλαιοκομματικών πολιτικών προς τους πολίτες.

Αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Για εμάς, αυτό αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, αναφερόμενος σε ανάρτησή του στο θέμα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το πριμ παραγωγικότητας προϋπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι για 714.000 δημόσιους υπαλλήλους που απασχολούνται σήμερα, το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα είναι …56 ευρώ το χρόνια ή 4,6 ευρώ ανά μήνα».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Οι μουρμούρες για την επιλογή του Άρη Σπηλιωτόπουλου και οι πληροφορίες για τον ιδιαίτερο ρόλο του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button