Τεχνολογία

Αίγυπτος: Ο αριθμός των νεκρών προσκυνητών του Χατζ ξεπέρασε τα 1.000 άτομα

Περισσότερα από 1.000 άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια του ετήσιου μουσουλμανικού προσκυνήματος στη Μέκκα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, που μετέδωσε ότι δύο εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν σε συνωστισμό εν μέσω ακραίας ζέστης.

Ο αριθμός των Αιγύπτιων που έχασαν τη ζωή τους συμμετέχοντας στοΧατζ, ανήλθε σε 672 ενώ άλλοι 25 προσκυνητές αγνοούνται, όπως είπαν πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 236 Ινδονήσιοι πέθαναν, ενώ η υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας ανέφερε 98 Ινδοί πολίτες είναι νεκροί.

Άλλοι θάνατοι αναφέρθηκαν από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράν και Σενεγάλη, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό φέτος σε τουλάχιστον 1.114 άτομα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Μονάδα διαχείρισης κρίσεων που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση της κατάστασης ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι ανέστειλε τις άδειες 16 τουριστικών γραφείων και τα παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για θανάτους κυρίως προσκυνητών που δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για να ταξιδέψουν.

Η μονάδα αυτή, η οποία σχηματίστηκε την Πέμπτη και της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπουλί, ανακοίνωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 31 θάνατοι ως αποτέλεσμα χρόνιων νοσημάτων ανάμεσα στους επισήμως εγγεγραμμένους προσκυνητές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button