Οικονομία

ΗΠΑ: Σταθερές οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας της προηγούμενης εβδομάδας – Ισχυρή η αγορά εργασίας

Σταθερή παρέμεινε η κατάσταση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα καθώς οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παρέμειναν συγκρατημένες γεγονός που συνάδει με μια υγιή εικόνα.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας διατηρήθηκαν στις 212.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη (18.4.2024). Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 215.000.

Οι διαρκείς αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν τον συνολικό αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, ήταν επίσης ελάχιστα διαφορετικές στα 1,81 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου.

Η αγορά εργασίας παρέμεινε εκπληκτικά ανθεκτική παρά τα αυξημένα επιτόκια. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επεσήμανε την Τρίτη (16.4.2024) ότι η συνεχιζόμενη ισχύς στην αγορά εργασίας και η έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να διατηρήσουν τα επιτόκια αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις αρχικές αιτήσεις, ο οποίος συμβάλλει στην εξομάλυνση των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων, παρέμεινε στις 214.500 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

To άρθρο ΗΠΑ: Σταθερές οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας της προηγούμενης εβδομάδας – Ισχυρή η αγορά εργασίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button