Αθλητικά

Έντονη κριτική του ιταλικού Τύπου στην «Σκουάντρα Ατζούρα» για τον αποκλεισμό από την διοργάνωση

Ο αποκλεισμός της Εθνικής Ιταλίας από το Euro 2024 είχε ως αποτέλεσμα ο Τύπος της χώρας να ασκήσει έντονη κριτική στον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τους ποδοσφαιριστές τους.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να φτάσει μακριά στο Euro 2024, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την Ελβετία στην φάση των «16» της διοργάνωσης.

Η Ιταλία παρότι κάτοχος του τροπαίου δεν έκανε καλές εμφανίσεις, με το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι να απογοητεύει με την απόδοση της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο ιταλικός Τύπος την επομένη του αποκλεισμού να ασκήσει αρκετά έντονη κριτική 

«Αποκλεισμένοι και ντροπιασμένοι στους “16” από την Ελβετία. Ντροπιαστική εμφάνιση από την εθνική ομάδα. Κουρασμένη και μπερδεμένη η “σκουάντρα ατζούρα”. Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρό μας. Θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν. Ο Σπαλέτι απέτυχε.

Μαζί με τον Γκραβίνα είναι στο επίκεντρο της κριτικής» αναφέρει η Gazzetta dell Sport.

«Ντροπή!

Πιάσαμε πάτο στο Βερολίνο. Καταστροφή για την Ιταλία, η Ελβετία μάς πέταξε έξω από το Euro», ενώ η Tuttosport συνεχίζει: «Εθνική αποτυχία!

Σκληρό μάθημα από την Ελβετία και έξω από το Euro! Όλο το σύστημα χρειάζεται αλλαγή! Μετά την απουσία από δύο σερί Μουντιάλ, η νέα αυτή αποτυχία έρχεται για να αναδείξει την κρίση που είχε καμουφλάρει η κατάκτηση του Euro το 2021.

Το μέλλον είναι κατάμαυρο για την Ιταλία. Όλοι είναι υπό αμφισβήτηση» γράφει η Corriere dello Sport.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button