Πολιτική

Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω»: Ένα όνειρο γίνεται πράξη

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω» μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Παρασκευής (26.4.24).

«Είμαι συγκινημένος γιατί ένα όνειρο που είχα γίνεται πράξη. Η πρόληψη σώζει ζωές» τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην εκδήλωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω» πραγματοποιείται στο «Ίδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή».

«Πολύ σπάνια αναλογιζόμαστε τι πρέπει να κάνουμε πριν φτάσουμε στο νοσοκομείο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σε μία μεγάλη κατηγορία νοσημάτων η πρόληψη σώζει ζωές, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού».

«Είναι ο φόβος ή η αλαζονεία. Η ασθένεια πιστεύουμε ότι αφορά κάποιον άλλον και όχι εμάς. Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε. Εδώ έρχεται η Πολιτεία με ένα βαρύ και ακριβό πρόγραμμα να αντιμετωπίσει 4 σημαντικές ασθένεις για τις οποίες η πρόληψη μπορεί να κάνει την διαφορά. Το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά είναι η πιλοτική ναυαρχίδα. Ένα πρόγραμμα που αφορά εκατ. γυναίκες. Πήγαμε εμείς στις γυναίκες και δεν περιμέναμε να έρθουν οι γυναίκες σε εμάς, στέλνοντας μήνυμα», επισήμανε.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ακολούθησε η ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Δημήτρη Παπαστεργίου. Στο βήμα ακολούθησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στο πρόγραμμα «Προλαμβάνω» περιλαμβάνεται: 

Προλαμβάνω τον Καρκίνο του Μαστού

Διευρύνονται τα ηλικιακά όρια.

Στις 8/5 ξεκινά η αποστολή SMS στις νέες δικαιούχους.

Προλαμβάνω τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας

Στις 13/5 ξεκινά η αποστολή SMS στις δικαιούχους.

Προλαμβάνω τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Τον Ιούνιο ξεκινά η αποστολή SMS.

Προλαμβάνω τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

To άρθρο Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Προλαμβάνω»: Ένα όνειρο γίνεται πράξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button