ΓυναίκαΜόδα

3 τρόποι για να αυξήσεις την απόδοσή σου στην προπόνηση

Αν θέλεις να αυξήσεις την απόδοση και την ένταση της προπόνησής σου, αυτές οι προτάσεις θα σε βοηθήσουν.

Πιο αναλυτικά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αυξήσεις την ένταση της προπόνησης, ανάλογα με τους στόχους και το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης. Δες πέντε από αυτούς.

1. Άλλαξε προπόνηση:

Η δοκιμή νέων ασκήσεων μπορεί να προκαλέσει το σώμα σου και να σε βοηθήσει να αποφύγεις την πλήξη.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT): Η HIIT αποτελείται από σύντομες περιόδους έντονης άσκησης που ακολουθούνται από ανάπαυση. Είναι αποτελεσματική για τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας και την καύση λίπους.

Κυκλική προπόνηση: Εναλλάσσεται από διαφορετικές ασκήσεις με μικρές ή καθόλου περιόδους ανάπαυσης. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσεις την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή.

2. Γέμισε ενέργεια:

Ποτέ μην πηγαίνεις στον «πόλεμο» χωρίς πυρομαχικά. Το σώμα πρέπει να είναι ενεργητικά έτοιμο να δώσει τη μεγάλη «μάχη». Η κατανάλωση ενός καλά χωνευμένου γεύματος που περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες δύο έως τρεις ώρες πριν από την προπόνηση θα βοηθήσει στην αποφυγή ενεργειακής κρίσης. Κράρησε τις ενεργειακές κρίσεις μακριά.

3. Διάλεξε το σωστό πρόγραμμα:

Αν θέλεις να διατηρήσεις υψηλό ρυθμό εκτέλεσης στην προπόνηση, είναι σημαντικό να κατανέμεις σωστά τις δυνάμεις και να εκτελείςτις ασκήσεις με τη σωστή σειρά, ώστε να μη χάνεις χρόνο προπόνησης. Συγκεκριμένα.

Αύξησε την αντίσταση

Χρησιμοποίησε βαρύτερα βάρη: Αν γυμνάζεσαι με βάρη, μπορείς να αυξήσεις την ένταση σηκώνοντας περισσότερα βάρη.

Πρόσθεσε αντιστάσεις: Η αντίσταση μπορεί να προστεθεί στις ασκήσεις με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών άσκησης, των αλτήρων αστραγάλου και των σακιδίων με βάρη.

Κάνε πιο δύσκολες ασκήσεις: Αν κάνεις ασκήσεις με το βάρος του σώματος, μπορείς να τις κάνεις πιο δύσκολες επιλέγοντας πιο προχωρημένες παραλλαγές.

Αύξησε τη διάρκεια

Μεγαλύτερα σετ: Κατά την προπόνηση με βάρη, μπορείς να αυξήσεις την ένταση αυξάνοντας τον αριθμό των επαναλήψεων σε κάθε σετ.

Αύξησε τον αριθμό των σετ: Η αύξηση του αριθμού των σετ στην προπόνηση μπορεί να αυξήσει την ένταση.

Μείωσε τον χρόνο ανάπαυσης: Η μείωση των περιόδων ανάπαυσης μεταξύ των σετ ή των ασκήσεων μπορεί να αυξήσει την ένταση.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button