Αθλητικά

Άρης – ΠΑΟΚ: Ισχυρή αστυνομική παρουσία στην Καμάρα ενόψει της συγκέντρωσης οπαδών του «δικεφάλου»

Κινητικότητα στην Καμάρα. Σημαντική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση, ενόψει του ντέρμπι στην έδρα του Άρη.

Σε αστυνομικό κλοιό η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της συγκέντρωσης οπαδών του ΠΑΟΚ, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών οπαδών που έχει ανακοινώσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κι έτσι να μην προκύψουν επεισόδια, ενόψει του ντέρμπι τίτλου στην έδρα του Άρη.

Λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα (15:30), στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στην πλατεία της Καμάρας βρίσκονται δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ. και διμοιρίες της ΥΜΕΤ, ενώ πλησίον έχουν εγκατασταθεί κλούβες της Αστυνομίας.

Στο σημείο έχουν κάνει την εμφάνισή τους μεμονωμένοι φίλαθλοι με διακριτικά του ΠΑΟΚ, οι οποίοι απομακρύνονται από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το κάλεσμα των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του Δικεφάλου θα κινηθούν με πορεία από την Καμάρα έως το ξενοδοχείο Makedonia Palace, όπου διανυκτερεύει η αποστολή των “ασπρόμαυρων”.

Στη συνέχεια, οι οπαδοί θα κατευθυνθούν συντονισμένα προς το γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι σε γιγαντοοθόνη.

Στο κέντρο της πόλης αλλά και σε σημεία ενδιαφέροντος θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Κύριο μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε συνάντηση οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με τα μέτρα που θα εφαρμόσει:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές». απαγορεύοντας συγκεντρώσεις οπαδών και πορείες προς το κέντρο της πόλης, κάτι που δεν βρίσκει “υπάκουους” τους φίλους του ΠΑΟΚ (με ανακοινώσεις τους έχουν τονίσει πως έχουν σκοπό να “ντοπάρουν” ψυχολογικά τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου).

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην υπάρξει ενδεχόμενο, οι οπαδοί των δυο ομάδων να συναντηθούν. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ από όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, ΟΠΚΕ, Ομάδες δικυκλιστών.

Πληροφορίες: thestival.gr

To άρθρο Άρης – ΠΑΟΚ: Ισχυρή αστυνομική παρουσία στην Καμάρα ενόψει της συγκέντρωσης οπαδών του «δικεφάλου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button