lifestyle

Το εστιατόριο CHES στην Ίο ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας για το 2024

Ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2024 αναγνωρίστηκε το fine dining εστιατόριο CHES, στο πλαίσιο του θεσμού των Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι».

Το εστιατόριο με τον ελληνικό, fine dining χαρακτήρα, που ανήκει στον Όμιλο Calilo, βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία στο νησί της Ίου, πάνω στην μαγική παραλία του Παπά.

Σε έναν κομψό και ατμοσφαιρικό χώρο με θέα τη θάλασσα, το CHES προσφέρει στους επισκέπτες high-end comfort food με γεύση και άρωμα από το σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Η διάκριση έρχεται ως επιβράβευση της γαστρονομικής δημιουργικότητας του πολυβραβευμένου σεφ, Αλέξανδρου Τσιοτίνη, που επιμελείται το μενού.

Εμπνευσμένος από τον βασικό κορμό του γαστρονομικού πολιτισμού των Κυκλάδων- την ελιά, το στάρι, και το κρασί – ο δημοφιλής chef έχει σχεδιάσει με μαεστρία ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Αιγαίο, με πιάτα εμπνευσμένα από 12 ελληνικά νησιά.

Κάθε μπουκιά ταξιδεύει από τη Μύκονο έως τη Σαντορίνη, με αυθεντικές πρώτες ύλες από κάθε νησί και σύγχρονη προσέγγιση στην εκτέλεση αλλά και στην παρουσίαση των πιάτων.

Όπως δήλωσε η Έρικα Μιχαλοπούλου, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Εμπορικών Σχέσεων : «Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση του εστιατορίου CHES και του Ομίλου Calilo για τις διαρκείς προσπάθειες ανάδειξης της τοπικής αυθεντικότητας. Στο μενού έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση τοπικών προϊόντων και συνταγών τόσο της Ίου όσο και των Κυκλάδων γενικότερα, προσφέροντας τη ζεστασιά της Ελληνικής κουζίνας μέσα από μια high-end γαστρονομική πρόταση. Η διάκριση στα Γαστρονομικά Βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι» δένει απόλυτα με την επιθυμία του Ομίλου Calilo να δημιουργήσει μια εθνική γαστρονομική ταυτότητα που όχι μόνο θα αναδείξει τη μεσογειακή διατροφή αλλά θα ενισχύσει το κομμάτι γαστρονομικού τουρισμού των Κυκλάδων».  

Οι Χρυσοί Σκούφοι, ο ελληνικός θεσμός γαστρονομίας που εδώ και 31 χρόνια αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αθηναίων. Στην τελετή των Βραβείων παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του πνεύματος αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης.

To άρθρο Το εστιατόριο CHES στην Ίο ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας για το 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button