Αθλητικά

Σακίλ ΜακΚίσικ: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός, θα είναι διασκεδαστικό το παιχνίδι με την Παρτιζάν»

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (28/03, 21:30, LIVE από το Newsit.gr) εκτός έδρας την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να ανυπομονεί για την αναμέτρηση στο Βελιγράδι.

Σε συνέντευξή του σε σερβικό Μέσο, ο ΜακΚίσικ αποθέωσε την Παρτιζάν και τους οπαδούς της, αλλά τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι του και έχει ζήσει παρόμοιες ατμόσφαιρες σε πολλά ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του ΜακΚίσικ

«Αν όλη την εβδομάδα σκέφτεσαι τους οπαδούς και την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα παίξεις καλά. Προσωπικά εγώ μπαίνω στο συγκεκριμένο ματς έχοντας προηγούμενη εμπειρία. Έχω ήδη παίξει στο Βελιγράδι, με αντίπαλο την Παρτιζάν και ξέρω πως θα είναι το γήπεδο. Γενικότερα, έχω παίξει σε αρκετά ντέρμπι στην Ελλάδα, οπότε ξέρω τι με περιμένει και πιστεύω θα είναι διασκεδαστικό.

Αν δεν σου αρέσει η ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι, τότε δεν σου αρέσει το μπάσκετ. Όταν ήμουν νεαρός, ονειρευόμουν να παίξω σε μία ατμόσφαιρα όπως αυτή της Παρτιζάν. Για εμένα είναι η καλύτερη έδρα στην Ευρώπη.

Φυσικά μετά από τη δική μας και του οπαδούς του Ολυμπιακού. Η νοοτροπία των ανθρώπων είναι παρόμοια και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει αρκετά στη Σερβία σαν χώρα. Εξαιρετικό γήπεδο γενικότερα και καλό παρκέ. Σε συνδυασμό με αυτά, έχουν τους πιο ηχηρούς οπαδούς. Ένα ιδανικό περιβάλλον για μπάσκετ.

Έχουν πολλού καλούς παίκτες στην περίμετρο. Δεν θα ήθελα να μιλήσω ατομικά για τον καθένα τώρα, αλλά, θα ξεχώριζα τον Τζέιμς Νάναλι. Είναι εξαιρετικός και λογικά θα είναι δική μου ευθύνη να τον μαρκάρω.

Ο Πάντερ είναι αυτός που οδηγεί την ομάδα στο παιχνίδι ένα εναντίων ενός. Μπορεί να σπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας αρκετά συχνά και μετά είτε επιτίθεται στη μπασκέτα είτε βρίσει έναν ελεύθερο συμπαίκτη του που είναι έτοιμος να σουτάρει. Επιπροσθέτως, έχουν τον Ζακ ΛεΝτέι που είναι ο ηγέτης της ρακέτας. Το λέω ξανά, η Παρτιζάν είναι πολύ δυνατή ομάδα με πολυάριθμες επιλογές.

Πίστευα στον εαυτό μου και ένας από τους στόχους μου ήταν να δημιουργήσω κάτι εδώ, στην Ευρώπη. Όταν έφτασα, ένιωσα την αγάπη των οπαδών, των προπονητών και γενικότερα των ανθρώπων της ομάδας, για αυτό και νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ.

Δεν ήξερα τίποτα όταν ήρθα. Δεν ήξερα τι ήταν το BCL, τι ήταν το EuroCup, δεν ήξερα τίποτα. Ως παιδί ήθελα να είμαι στο NBA, δεν ήξερα ότι υπήρχε μπασκετική ζωή στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έιμαι εδώ και το αισθάνομαι όλο αυτό. Από την Ιταλία στην Ελλάδα όπου όλοι μπορούν να με δουν να παλεύω για τίτλους. Ένα τρομερό ταξίδι. Είμαι ευγνώμων για όλα»

To άρθρο Σακίλ ΜακΚίσικ: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός, θα είναι διασκεδαστικό το παιχνίδι με την Παρτιζάν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button