Τεχνολογία

Κίεβο: Η Ρωσία έχει έως 25.000 στρατιώτες που προσπαθούν να εισβάλουν στο Τσάσιβ Γιαρ

Η Ρωσία έχει μια δύναμη 20.000- 25.000 στρατιωτών που προσπαθούν να εισβάλουν στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ στην ανατολική Ουκρανία και στα γύρω χωριά, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην περιοχή ως δύσκολη.

Η Ουκρανία έχει υπό τον πλήρη έλεγχο της το Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας ύψωμα στη μερικώς κατεχόμενη περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Κιέβου δήλωσε ότι η Ρωσία επιδιώκει να καταλάβει την πόλη έως τις 9 Μάιου, όταν εορτάζεται η Ημέρα της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση γύρω από την πόλη είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη… Οι υπερασπιστές μας ενισχύονται και σταθεροποιούν την γραμμή» δήλωσε ο Νάζαρ Βολόσιν, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης.

«Υπάρχουν κάπου 20.000 – 25.000 Ρώσοι στρατιώτες που προσπαθούν να εισβάλουν στο Τσάσιβ Γιαρ και στους παρακείμενους οικισμούς», ανέφερε σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne.

Η κατάληψη του Τσάσιβ Γιάρ θα φέρει την Ρωσία πιο κοντά σε δύο σημαντικές από στρατηγική σημασία πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει εδαφικά κέρδη το τελευταίο διάστημα, ενώ η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ που είχε καθυστερήσει εδώ και καιρό αναμένεται να φθάσει στην Ουκρανία μέσα σε λίγες ημέρες από την αναμενόμενη τελική έγκρισή της αυτήν την εβδομάδα.

«Είναι δύσκολο για τους στρατιώτες μας, αλλά η λήψη της αναγκαίας βοήθειας θα εξισορροπήσει την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button