ΓυναίκαΜόδα

Το κόλπο για να καταλάβεις πότε ο σύντροφός σου λέει ψέματα

Ίσως ο προσωπικός σας ψυχολόγος να έλεγε ότι αν δεν είστε σίγουροι αν κάποιος κρύβει κάτι από εσάς, μάλλον το κάνει. Ωστόσο, καλώς ή κακώς, δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να εφαρμόσουν αυτή τη στάση στην καθημερινή τους ζωή. Η αμφιβολία είναι ένα μεγάλο ζιζάνιο που μπορεί να σας τρώει, ειδικά αν είστε συναισθηματικά δεμένοι με κάποιον. Αλλά οι επιστήμονες είναι εδώ για να σας βοηθήσουν, λέγοντας ότι γνωρίζουν το απόλυτο κόλπο για να σας πείσουν ότι κάποιος σας κοροϊδεύει.

Θυμάστε τους στίχους του Άκη Πάνου, που τραγούδησε ζεστά η Μαρινέλλα πριν από δεκαετίες; Η ρήση μπορεί να ακούγεται αυτονόητη, αλλά δεν είναι πάντα έτσι, και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε πότε κάποιος είναι εντελώς ανέντιμος.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, χρησιμοποιήθηκαν βιντεοπαιχνίδια για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Οι ψυχολόγοι που συμμετείχαν στη μελέτη ζήτησαν από ορισμένους ανθρώπους να καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλον και να παίξουν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Οι συμμετέχοντες είχαν άμεση οπτική επαφή και οπτική επαφή, η οποία κάποια στιγμή τους έκανε αδύνατο να πουν ψέματα ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα παρακολουθώντας συστηματικά τις κινήσεις των ματιών τους.

Εκτός από τα σαφή αποτελέσματα αυτής της μελέτης, οι ειδικοί έχουν τη δική τους εξήγηση για την επιτυχία αυτού του κόλπου. Κάθε φορά που κοιτάζετε κάποιον στα μάτια, δημιουργείται ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στους δυο σας. Ως εκ τούτου, αν ακούσια κοιτάξουν ο ένας τα μάτια του άλλου για πολλή ώρα, καταλήγουν να κοιτάζουν αλλού. Η άμεση οπτική επαφή σας κάνει να αισθάνεστε εκτεθειμένοι ο ένας στον άλλο. Όταν κοιτάζετε στα μάτια το άλλο άτομο, αλλάζετε τη δυναμική της αλληλεπίδρασης, μετατρέποντάς την σε κάτι βαθιά προσωπικό. Μια τέτοια αμεσότητα είναι μια χειρονομία κύρους και εμπνέει σεβασμό και υπευθυνότητα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκαλυφθούν οι ψεύτες ως αυτό που είναι; Υπάρχει και σε αυτό η απάντηση ενός επιστήμονα. ‘Αντί να κατηγορήσετε κάποιον ότι λέει ψέματα, επισημάνετε ότι αυτός ή αυτή βρίσκεται σε αμηχανία. Διαφορετικά, θα αμυνθεί και θα μεταθέσει την ευθύνη σε εσάς. Η βραβευμένη ψυχολόγος Shannon Thomas προτείνει το εξής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button