Οικονομία

Μπαρτζώκας: «Είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο»

Έχοντας 13 παίκτες στη σύνθεσή του (έμειναν εκτός αποστολής οι Λούντζη, Πάπας και Τανούλης) ο Ολυμπιακός «πέταξε» την Τρίτη για την Ισπανία, όπου αύριο (10/1) θα αναμετρηθεί με τη Μπαρτσελόνα και δύο ημέρες αργότερα (12/1) με τη Μπασκόνια, για την EuroLeague.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής τονίζοντας ότι «Δεν πιστεύω ότι οι 10 μέρες είναι ένα αντιπροσωπευτικό χρονικό δείγμα για να πεις αν μια ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, απλά είναι πολλά τα παιχνίδια που δίνεις μέσα σε 10 μέρες, που διαμορφώνουν μια άποψη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία επισήμανε πως:«Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την Ομπραντόιρο στην παράταση, μέσα στο γήπεδό της. Είναι μία ομάδα που έχει σίγουρα πολλές δυνατότητες. Παίζει με ψηλά σχήματα. Με τον Κάλιντιτς στο “2”, αλλάζει σε όλα τα σχήματα στην άμυνα. Έχει έναν τρόπο που παίζει και αμυντικά και επιθετικά κι εμείς έχουμε ένα πλάνο παιχνιδιού για να το αντιμετωπίσουμε.

Εννοείται πως είναι μία δύσκολη αποστολή, όπως είναι και κάθε παιχνίδι στην EuroLeague, όπως είναι κάθε παιχνίδι εκτός έδρας. Πιστεύω ότι κι εμείς είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο γύρο, που χάσαμε. Εκτελούμε καλύτερα και αμυντικά και επιθετικά, έχουμε περισσότερους παίκτες και σίγουρα περισσότερους υγιείς παίκτες», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Πάντα πρέπει να μιλάμε για την ομάδα και όχι για το γήπεδο. Στο Παλάου υπάρχει πάντα μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα και εάν παίξεις καλά, θα κερδίσεις. Δεν νομίζω ότι χωράει αμφιβολία στο ότι η Μπαρτσελόνα έχει ένα ρόστερ πολύ ποιοτικό. Είναι σχεδόν κάθε χρόνο στο Final Four. Αυτό, ίσως, δείχνει τη δυσκολία του αγώνα. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Εμείς πιστεύουμε ότι αν παίζουμε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχω παίξει πολλές φορές εκεί και με τη Χίμκι και μετά με τον Ολυμπιακό. Ήταν μία χρονιά σημαντική για εμένα, αλλά ήταν μία χρονιά μόνο, οπότε δυστυχώς δεν πρόλαβα να δεθώ περισσότερο με το περιβάλλον, αλλά πάντα έχω ευχάριστες αναμνήσεις και εικόνες από την ομάδα».

Γουόκαπ: «Από τα αγαπημένα μου γήπεδα να παίζω στην EuroLeague»

Ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε επίσης για την αυριανή αναμέτρηση, αναφέροντας: «Έχει να κάνει με εμάς. Έχουμε έναν καλό ρυθμό αυτή τη στιγμή, παίζουμε πολύ καλύτερα, είμαστε υγιείς. Νομίζω ότι πάει καλά και συνεχίζουμε. Θα αγωνιστούμε σε ένα σπουδαίο γήπεδο, ένα από τα αγαπημένα μου, επειδή είναι μικρό, οι οπαδοί είναι ακριβώς από πάνω, δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Αλλά ναι είναι ένα από τα αγαπημένα μου γήπεδα να παίζω σε ολόκληρη την EuroLeague.»

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζάια Κάναν, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Ίγκανς Μπρανζτέικις, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κώστα Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς, Λουκ Σίκμα, Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Φιλίπ Πετρούσεβ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button