Αθλητικά

BMW Group: Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο του Landshut για την κατασκευή εξαρτημάτων

Οι Γερμανοί του BMW Group κάνουν επενδύσεις στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο που έχουν στο Landshut με σκοπό να αυξήσουν την παραγωγική του ικανότητα και στην κατασκευή εξαρτημάτων αλλά και στη νέα γενιά μοντέλων. Η κατασκευή του κεντρικού περιβλήματος για τη μονάδα κίνησης έκτης γενιάς στη Neue Klasse αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη μετάβαση του εργοστασίου στην ηλεκτρική κινητικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2024 το BMW Group αγόρασε μια επιφάνεια γης περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων, ακριβώς δίπλα στο εργοστάσιο του Landshut, η οποία προορίζεται για περαιτέρω επέκταση της παραγωγής στο μέλλον. Αυτή η στρατηγική κίνηση θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να ανταποκριθεί στη μελλοντική ζήτηση. Η τελική απόφαση για το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί η νέα έκταση θα ληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εκτός από τη σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής στο χυτήριο ελαφρών μετάλλων, το εργοστάσιο επενδύει επίσης σε μια υπερσύγχρονη τεχνολογία για την κατασκευή των πυρήνων άμμου, οι οποίοι αναπτύσσονται σε έξι διαφορετικές παραλλαγές κυλινδροκεφαλών για την παραγωγή κινητήρων της BMW σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο κατασκευάζει καθημερινά έως και 4.500 μονάδες σε 17 εκτυπωτές σε μια μεγάλης κλίμακας διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι πυρήνες άμμου – οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία κοίλων τμημάτων κατά τη διαδικασία χύτευσης – διαμορφώνονται μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης πολλαπλών στρωμάτων σε ένα σύστημα κεφαλής χρησιμοποιώντας ανόργανα συνδετικά υλικά που είναι φιλικά στο περιβάλλον και δεν εκπέμπουν ρύπους.

Επί του παρόντος κατασκευάζεται ένας ολοκαίνουργιος χώρος παραγωγής που θα εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Στο μέλλον, η παραγωγή θα πραγματοποιείται εδώ σε δύο γραμμές κατασκευής που θα καλύπτουν μια έκταση 12.000 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή διαδικασία χύτευσης με έγχυση. Αυτή εξασφαλίζει ότι η χύτευση προσδίδει στα εξαρτήματα τις βέλτιστες μηχανικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα μειώνει τον χρόνο του κύκλου παραγωγής και, ως εκ τούτου, συνεισφέρει στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας χύτευσης, ενώ περιορίζεται και η κατανάλωση πόρων, καθώς παράγονται λιγότερα απόβλητα υλικά.

Εκτός όμως των άλλων με την επένδυση αυτή οι Γερμανοί συμβάλουν και στη μείωση της ανεργίας. Πέρυσι, το εργοστάσιο του Landshut προσέλαβε περισσότερους από 250 νέους εργαζόμενους και σήμερα το εργατικό του δυναμικό ανέρχεται σε περίπου 3.700 άτομα. Κατά τη διάρκεια του 2024, ο μεγαλύτερος εργοδότης της περιοχής πρόκειται να προσλάβει και πάλι εκατοντάδες νέα άτομα, εστιάζοντας κυρίως σε προσωρινούς υπαλλήλους που ήδη εργάζονται στην εγκατάσταση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button