Τεχνολογία

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

«Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη σύγκρουση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις πληροφορίες για ισραηλίνή επίθεση στο Ιράν.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. Το αίτημα για την τηλεφωνική επικοινωνία ήλθε από την πλευρά της Τεχεράνης αναφέρεουν τουρκικές διπλωματικές πηγές, χωρίς να δίνουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο να μετατραπεί η ένταση «που ξεκίνησε με την επίθεση του Ισραήλ κατά της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου» σε μόνιμη συγκρουση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι οι εντάσεις που προκλήθηκαν αρχικά με την επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε μόνιμη σύγκρουση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα.

»Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευρύτερη σύγκρουση.

»Προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να διασφαλίσει τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή μας με την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button