Αθλητικά

Καμπάνια στη Γαλλία, προτρέπει τους άνδρες να οδηγήσουν όπως οι γυναίκες!

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα γαλλική καμπάνια η οποία  αποσκοπεί στο να προβληματιστούν οι άνδρες σχετικά με την οδηγική τους συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση Victimes et Citoyens απηύθυνε έκκληση στους άνδρες να «οδηγούν σαν γυναίκες!»

Η Victimes & Citoyens παρέχει υποστήριξη σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την οδική ασφάλεια. Σύμφωνα με το γαλλικό παρατηρητήριο οδικής ασφάλειας, το 84% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων την περίοδο 2022-2023 προκλήθηκαν από άνδρες. Από την άλλη, οι γυναίκες οδηγοί έχουν οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρα ατυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ετήσια έκθεση σημειώνεται επίσης ότι οι άνδρες ήταν υπεύθυνοι για το 93% των ατυχημάτων υπό την επήρεια αλκοόλ. Εάν βιαστείτε να σκεφτείτε πως οι άντρες οδηγοί είναι περισσότεροι, άρα και για αυτό τα στατιστικά είναι εις βάρος τους, να σας προλάβουμε λέγοντας πως το 46% των οδηγών στη Γαλλία είναι γυναίκες.

Για πολλούς, αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι αρκετά για να καταρρίψουν την κοινή σεξιστική αντίληψη ότι οι άνδρες είναι οι ασφαλέστεροι οδηγοί. Η λύση που προτείνουν είναι η υιοθέτηση του τρόπου οδήγησης των γυναικών από τους άντρες, ώστε όπως χαρακτηριστικά λέει η καμπάνια,  να «μείνουν ζωντανοί».

Η καμπάνια «Drive like a woman!» κυκλοφορεί ήδη διαδικτυακά μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης ενώ υπάρχει και τυπωμένη σε σταθμούς του μετρό και σε πινακίδες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button