Αθλητικά

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και υπόλογη για τη διαρροή των e-mail αποδήμων

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, ζητώντας την πλήρη διερεύνησή της και ρωτώντας ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες αυτών των στοιχείων και αν θα διερευνηθούν και οι ευθύνες της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται «εκτεθειμένη και υπόλογη», «για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων και την παράνομη χρήση τους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω της Νέας Δημοκρατίας». Σημειώνει ότι «σύμφωνα με ανακοίνωση δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί αποδήμους, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη, το υπ. Εσωτερικών “δηλώνει έμμεσα, για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, ότι η επεξεργασία του συγκεκριμένου προσωπικού δεδομένου (σ.σ.: e-mail εκλογέα) από τρίτους είναι πέραν του σκοπού που προβλέπει ο ΓΚΠΔ αλλά και η εκλογική νομοθεσία, την οποία το ίδιο επικαλείται, και συνεπακόλουθα είναι παράνομη”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η σημερινή αποκάλυψη καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου». Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση «για την υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους από τα κομματικά στελέχη». «Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων. Και ρωτάμε ξανά: Η κα Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της; Οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν;», αναφέρει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button