Υγεία

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη θάλασσα των Φιλιππίνων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 (ώρα Ελλάδος) το βράδυ της Δευτέρας (8/1) στη θάλασσα των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 171 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τζένεραλ Σάντος των Φιλιππινών και 92 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαρανγκάνι των Φιλιππινών, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 91 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις των τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Σαρανγκάνι και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 76 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έκανε λόγο όπως προιαναφέρθηκε για σεισμό 6,8 βαθμών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button