Πολιτική

Κωνσταντοπούλου για Μπελέρη: Η δημοσιότητα δεν ήταν για έναν φυλακισμένο δήμαρχο αλλά κομματικό μέλος της ΝΔ

Στον φυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου η δημοσιότητα γύρω από το πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη «δεν ήταν θεσμική γύρω από έναν φυλακισμένο δήμαρχο, αλλά γύρω από ένα φυλακισμένο μέλος [..] του κόμματός σας, για το οποίο αποστείλατε και τον ειδικό απεσταλμένο Παπασταύρου στην Αλβανία προκειμένου να επιληφθεί».

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας» η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ερωτηθεί και η κα Μπακογιάννη σε σχέση με την ψήφο της ως προς την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Όπως είπε, «η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με τις διαθέσεις κανενός προσώπου ατομικά ούτε βέβαια της κ. Μπακογιάννη, επειδή είναι αδελφή του πρωθυπουργού.

Ένα τέτοιο ζήτημα, όπως το πώς τοποθετείται η χώρα και οι εκπρόσωποί της στα διεθνή φόρα δεν είναι αντικείμενο διάθεσης, έμπνευσης ή οτιδήποτε άλλο. Η κ. Μπακογιάννη στο παρελθόν έχει ψηφίσει ανιστόρητα υπέρ του Αζερμπαϊτζάν που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και διεθνή εγκλήματα σε βάρος των Αρμενίων.

Η τοποθέτηση Ελλήνων Βουλευτών στο εξωτερικό σε σχέση με ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία εξήγηση».

To άρθρο Κωνσταντοπούλου για Μπελέρη: Η δημοσιότητα δεν ήταν για έναν φυλακισμένο δήμαρχο αλλά κομματικό μέλος της ΝΔ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button