Οικονομία

Όλαφ Σολτς: Θέλουμε δίκαιη αγορά κινέζικων οχημάτων αλλά όχι ντάμπινγκ

Για μια ανοικτή και δίκαιη ευρωπαϊκή αγορά για κινέζικα οχήματα, μίλησε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, σήμερα (15.4.2024) στη Σαγκάη, επιχειρηματολογώντας όμως κατά του ντάμπινγκ, της υπερβολικής παραγωγής και των παραβιάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο Όλαφ Σολτς, μαζί με τρεις υπουργούς και αρκετούς κορυφαίους Γερμανούς επιχειρηματίες, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις ενδείξεις για το πώς η Ευρώπη σκοπεύει να ρυθμίσει την απάντησή της σε αυτό που πιστεύει ότι είναι κινεζικά οχήματα που πωλούνται στη δική της αγορά σε τιμές κατώτερες του κόστους παραγωγής.

«Το μόνο που πρέπει να είναι πάντα ξεκάθαρο είναι ότι ο ανταγωνισμός πρέπει να είναι θεμιτός», δήλωσε ο Σολτς σε φοιτητές στο πανεπιστήμιο Τονγκτζί στη Σανγκάη.

«Με άλλα λόγια, να μην υπάρχει ντάμπινγκ, να μην υπάρχει υπερβολική παραγωγή, να μην παραβιάζονται τα πνευματικά δικαιώματα», δήλωσε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να επιτρέπεται σε εταιρίες να δημιουργούν εγκαταστάσεις παραγωγής τοπικά χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Και γι’ αυτό τον λόγο κάθε φορά που βρίσκομαι στην Κίνα και μιλάω για συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού, φυσικά και θέλω οι επιχειρήσεις μας να μην έχουν περιορισμούς», δήλωσε.

Ο Σολτς δήλωσε επίσης ότι οι μικρές χώρες δεν θα πρέπει να ζουν με τον φόβο των μεγάλων χωρών και τα σύνορα δεν θα πρέπει να αλλάζουν διά της βίας, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένα την Κίνα.

Ο Σολτς αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σήμερα και να τον ρωτήσει για την στήριξη της Κίνα προς την οικονομία της Ρωσίας εν καιρώ πολέμου, δύο χρόνια μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι γερμανικές επιχειρήσεις ανησυχούν επίσης για ενδεχόμενη μελλοντική σύγκρουση στην Ταϊβάν.

«Μια από αυτές τις αρχές είναι ότι δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τους γείτονές μας», δήλωσε σε φοιτητές, συγκρίνοντας παγκόσμιες αξίες και διακρατικές σχέσεις με τις σχέσεις γειτονίας.

«Το θέλουμε αυτό στις δικές μας ζωές. Εάν ο γείτονάς μας είναι ογκώδης, δυνατός, μυώδης άνθρωπος, τότε πάντα θα θέλουμε να τον χαιρετάμε και να είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα μας κάνει κακό».

To άρθρο Όλαφ Σολτς: Θέλουμε δίκαιη αγορά κινέζικων οχημάτων αλλά όχι ντάμπινγκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button