Οικονομία

Η Ινδία πρέπει να δημιουργήσει 115 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030

Η Ινδία πρέπει να δημιουργήσει 115 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με μελέτη, η οποία υποδηλώνει ότι η χώρα της Νότιας Ασίας πρέπει να ενισχύσει τις υπηρεσίες και τη μεταποίηση για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομία της.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας θα πρέπει να δημιουργεί 16,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, από 12,4 εκατομμύρια ετησίως την τελευταία δεκαετία, έγραψε ο Trinh Nguyen, ανώτερος οικονομολόγος της Natixis, σε έκθεσή του σήμερα (20.5.2024). Περίπου 10,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα πρέπει να προέρχονται από τον επίσημο τομέα της Ινδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Για να επιτευχθεί αυτό το ηράκλειο έργο, η αναπτυξιακή μηχανή της Ινδίας πρέπει να πάρει φωτιά από όλους τους κυλίνδρους, από τη μεταποίηση έως τις υπηρεσίες την επόμενη πενταετία», ανέφερε σε ένα ερευνητικό σημείωμα.

Ενώ η οικονομία της Ινδίας αναμένεται να αναπτυχθεί περισσότερο από 7% φέτος – από τις ταχύτερες στον κόσμο, ο ρυθμός δεν είναι ακόμη αρκετά γρήγορος ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για το 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπους της. Η υψηλή ανεργία των νέων αποτελεί πρόκληση για τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, καθώς επιδιώκει μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία στο αξίωμα στις εν εξελίξει εθνικές εκλογές.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Ινδίας δημιούργησε 112 εκατομμύρια θέσεις εργασίας την τελευταία δεκαετία, μόνο το 10% των θέσεων εργασίας είναι επίσημες, έγραψε ο Nguyen. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού της χώρας ανέρχεται στο 58%, πολύ χαμηλότερο από τα αντίστοιχα της Ασίας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

To άρθρο Η Ινδία πρέπει να δημιουργήσει 115 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button