Τεχνολογία

Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας

Κρίσιμα ζητήματα για τους ασθενείς με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, όπως η συνταγογράφηση και χορήγηση φαρμάκων και το θέμα του πλαφόν συνταγογράφησης των γιατρών, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη με τον Προέδρο του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, Βασίλη Δήμο, την Αντιπρόεδρο, Ελένη Μιχαλάκη και την Γενική Γραμματέα, Στέλλα Μηνά

Όπως τόνισε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ: «Η συνταγογράφηση φαρμάκων σε ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία εξαιρείται του πλαφόν των γιατρών». Παράλληλα, σημείωσε ότι αναφορικά με την χορήγηση φαρμάκων, ήδη οι θαλασσαιμικοί ασθενείς, είναι από τους πρώτους που μπορούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Κατ΄οίκον Αποστολή Φαρμάκων», να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους απευθείας από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στο σπίτι τους, χωρίς καμία χρέωση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιπλέον, επανεξετάζεται γενικότερα ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) όσον αφορά στα θέματα των ασθενών με θαλασσαιμία και λαμβάνονται αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο  ΕΟΠΥΥ βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή για την βέλτιστη εξυπηρέτησή του και τη διασφάλιση της πρόσβασής του σε θεραπείες και υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button