Πολιτική

Μητσοτάκης στην παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα: «Κρατήσαμε τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ»

Μια εκδήλωση με άρωμα ευρωεκλογών πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου παρουσιάζεται το βιβλίο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Δημήτρη Τσιόδρα.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση – Οι περιπέτειες ενός οράματος» γίνεται παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ακολουθεί συζήτηση στην οποία θα μετέχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Μαρία Δαμανάκη, ο Σταύρος Δήμας και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Την συζήτηση συντονίζει η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για ζητήματα διεθνούς πολιτικής, Αριστοτελία Πελώνη.

Δείτε live

Μητσοτάκης: Εμείς κρατήσαμε τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ ενώ για άλλες χώρες μειώθηκαν – Εμείς καθιερώσαμε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός αρχικά συνεχάρη χαριτολογώντας τον Δημήτρη Τσιόδρα για την παρουσία πολλών υπουργών στην παρουσίαση του βιβλίου του.  «Είναι περισσότεροι απ’ ό,τι στις δικές μου συγκεντρώσεις», είπε.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου και την ιστορία της πορείας προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση σημείωσε ότι εν όψει και των ευρωεκλογών έχουμε πλέον μια ευρωπαϊκή κοινότητα αξιών που διασφαλίζει την ειρήνη και την δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι αυτά τα επιτεύγματα δεν είναι ούτε αυτονόητα ούτε δεδομένα αν ανατρέξει στην ιστορία και αν δει τις εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Υπογράμμισε ότι μόνα τους ακόμα και τα μεγάλα κράτη δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία, την εισβολή στην Ουκρανία, τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας. «Μαζί μπορούμε καλύτερα, παρά τις καθυστερήσεις, η ευρωπαϊκή οικογένεια είναι διπλά αναγκαία».

Και αυτό, όπως είπε, το διέβλεψε ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, και «την κρατήσαμε εκεί ακόμα και όταν κινδύνευσε να τις χάσει από μοιραίες πολιτικές επιλογές».

Αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας σήμερα είπε ότι πλέον προτείνει λύσεις όπως το εμβόλιο για τον covid αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης. Εμείς, τόνισε καταφέραμε να καθιερώσουμε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά και η κυβέρνησή μας θωράκισε μέσα από συμμαχίες την άμυνα της πατρίδας μας. Τόνισε ακόμα με αφορμή και τις αγροτικές κινητοποιήσεις ότι κρατήσαμε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν για άλλες χώρες μειώθηκαν. «Το θυμάμαι γιατί εγώ έκανα τις διαπραγματεύσεις», είπε.

«Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία σε ένα ασταθές περιβάλλον και θα κληθούν οι πολίτες να εκλέξουν εκείνους που θα συντονίσουν τα βήματά τους σε ένα αχαρτογράφητο μέλλον. Δεν είναι είπε καιρός για ανέξοδα συνθήματα διαμαρτυρίας αλλά αν η Ευρώπη την επόμενη ημέρα θα επιταχύνει τους ρυθμούς της εξέλιξής της. Απέναντι στις προκλήσεις αυτές ο τόπος ζητά να δυναμώσουμε την εθνική φωνή και να ενισχύσουμε την παράταξη που και ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Και να στείλουμε πρόσωπα γειωμένα στους ρόλους τους και με αφοσίωση και εργατικότητα. Εμείς ως ΝΔ θα μείνουμε πιστοί στην πολιτική που ασκούμε του υπεύθυνου πατριωτισμού του του κοινωνικού προοδευτισμού αλλά και του φιλελεύθερου οικονομικού προσανατολισμού. Η πολιτική του προοδευτικού εκσυγχρονισμού που επιβεβαιώθηκε δηλαδή στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου με εκκωφαντικό τρόπο και στοχεύει στην σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη».

«Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και η πορεία του συγγραφέα στους νέους του στόχους», είπε κλείνοντας και κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά στην επικείμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Τσιόδρα στις ευρωεκλογές.

Το παρών στην εκδήλωση δίνουν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Μπρατάκος, Νίκη Κεραμέως, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Σκρέκας, Χρίστος Δήμας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Σταμάτης, Γιάννης Μπούγας, Λίνα Μενδώνη, Μακάριος Λαζαρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Τάσος Δημοσχάκης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Μαρία Κεφάλα, Σοφία Βουλτεψη, Μάριος Θεμιστοκλέους, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Πιερρακάκης, Στέλιος Πέτσας, Τζίνα Οικονόμου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Παύλος Μαρινάκης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Νίκος Παπαθανάσης, Αλεξάνδρα Σδούκου, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Μυλωνάκης, Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Σμυρλής, Κωνσταντίνος Φλώρος.

To άρθρο Μητσοτάκης στην παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα: «Κρατήσαμε τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button