Τεχνολογία

WorldSBK Assen: O Spinelli νικητής με ενδιάμεσα ελαστικά

του Δημήτρη Διατσίδη

Ένα γενναίο στοίχημα επιλογής ελαστικών απέδωσε καρπούς στα WorldSBK, για τον πρωτοεμφανιζόμενο Nicholas Spinelli (Barni Spark Racing Team) στο TT Circuit Assen στον 1ο Αγώνα του Ολλανδικού Γύρου. Σε μια πίστα που στέγνωνε, ο Ιταλός αναβάτης, κάνοντας το ντεμπούτο του στο WorldSBK, ήταν ο μόνος αναβάτης που επέλεξε τα ενδιάμεσα ελαστικά και ανταμείφθηκε με μια εκπληκτική νίκη.
Ο Spinelli, ένας αναβάτης που αντικαθιστά τον τραυματία Danilo Petrucci, μπόρεσε αμέσως να φτάσει στο μπροστινό μέρος του Αγώνα και οδηγούσε την κούρσα σε κάθε γύρο πριν τελειώσει η διαδικασία με μια κόκκινη σημαία. Η κόκκινη σημαία – 7 γύρους πριν το κανονικό τέλος – προέκυψε από μια τεχνική αστοχία για τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha) και εξασφάλισε την πρώτη νίκη στο WorldSBK για την Barni Spark Racing Team.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) και ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) ανέβηκαν με τον Spinelli στο βάθρο, αλλά η κόκκινη σημαία, στον 14ο γύρο, τους κόστισε την ευκαιρία να κερδίσουν τον Αγώνα. Το δίδυμο των δύο αναβατών είχε κλείσει μία διαφορά πάνω από 20 δευτερόλεπτα λίγο πριν βρεθούν σε θέση να επιτεθούν για τη νίκη πριν από τη διακοπή.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) ξεκίνησε την επιτυχία του στη χρονομετρημένη διαδικασία Superpole σε βρεγμένες συνθήκες. Ο Βορειοϊρλανδός διεκδίκησε την 44η pole position της καριέρας του και την πρώτη του για την Yamaha. Θα ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα Tissot Superpole για δέκα γύρους από την pole position ενώ ολοκλήρωσε τον 1ο Αγώνα στην 6η θέση. Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) ξεκίνησε από την πρώτη σειρά του grid αλλά έπρεπε να αρκεστεί στην 11η θέση στο τέλος του Αγώνα. Διατηρεί ένα προβάδισμα πρωταθλήματος αλλά τώρα είναι μόλις ένα βαθμό μπροστά από τους Razgatlioglu και Bautista.

1η θέση | Nicholas Spinelli | Barni Spark Racing Team
«Είναι απίστευτο γιατί αυτός είναι ο πρώτος μου Αγώνας και είμαι μπροστά από τους Toprak και Bautista! Είναι πραγματικά απίστευτο. Η πρώτη φορά που οδήγησα μία Superbike ήταν στις Δοκιμές της Παρασκευής και αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πολύ δυνατή. Προσπάθησα να προσεγγίσω αυτό το Σαββατοκύριακο βήμα προς βήμα, καθώς δεν έχω εμπειρία με αυτή τη μοτοσυκλέτα και είπα στην ομάδα μου ότι δεν ήξερα ποιο ελαστικό να χρησιμοποιήσω και η ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσουμε το ενδιάμεσο. Είχα μία διαφορά 25 δευτερολέπτων αλλά στον τελευταίο γύρο η διαφορά ήταν πιο μικρή! Όταν είδα ότι ήταν τέσσερα δευτερόλεπτα σκέφτηκα, όχι! Τελείωσε για μένα. Όταν είδα την κόκκινη σημαία κατάλαβα ότι ήμουν πολύ τυχερός, αλλά αυτοί είναι οι Αγώνες»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2η θέση | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team
«Πρώτον, συγχαρητήρια στον Spinelli. Χρειαζόμουν μόνο έναν ακόμα γύρο, αλλά ο Αγώνας τελείωσε έτσι. Απόλαυσα πολύ αυτόν τον Αγώνα. Οι πρώτοι γύροι ήταν συναρπαστικοί επειδή το πρώτο τμήμα της πίστας ήταν βρεγμένο και γλιστρούσαμε. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε στην ιδανική γραμμή για αυτές τις συνθήκες. Χρειαζόμουν μια νίκη εδώ για την BMW, αλλά στο τέλος τερματίσαμε στη 2η θέση. Θα δούμε τι θα συμβεί αύριο, αλλά όλοι εργάζονται σκληρά για την καλύτερη δυνατή θέση».

3η θέση | Álvaro Bautista | Aruba.it Racing – Ducati
«Αυτός ήταν ένας απίθανος Αγώνας! Φαινόταν ότι το πρώτο μισό του Αγώνα έπρεπε να μην χαλαρώσουμε και να μην κάνουμε λάθος, αλλά το δεύτερο μέρος του Αγώνα επιτέθηκα στο 100% ή ακόμα και στο 120%! Ήταν τρελό. Στην αρχή υπήρχαν πολλές προσπεράσεις σε κάθε γύρο κάτι που ήταν απίθανο και μου άρεσε πολύ, αλλά η κόκκινη σημαία σήμαινε ότι χάσαμε τους τελευταίους 7 γύρους και νομίζω ότι θα ήταν μια καλή μάχη για τη νίκη. Είμαι χαρούμενος και συγχαρητήρια στον Spinelli γιατί ήταν μια πραγματικά καλή επιλογή ελαστικού».

Αποτελέσματα WorldSBK 1ος Αγώνας:
1. Nicholas Spinelli (Barni Spark Racing Team)
2. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +1.979s
3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +2.089s
4. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +4.851s
5. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +5.147s
6. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +5.376s

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:
1. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) 92 βαθμοί
2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 91 βαθμοί
3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) 91 βαθμοί

Ο Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) πήρε την 44η pole position της καριέρας του

Αποτελέσματα WorldSBK Tissot Superpole
1. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) 1’42.650s
2. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) +0.094s
3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.353s

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button