Πολιτική

Όταν λες με 8 μήνες θητεία «είμαι ηγέτης», είναι αστείο 

Δεν έχει τέλος η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δημήτρη Παπανώτα και τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τη «έξωση» του πρώτου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το σχόλιο πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι για… μπύρες.

Κατά τη συνέντευξή του στον Alpha και τον Αντώνη Στρόιτερ, το βράδυ της Πέμπτης (25.04.2024), ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για τη δήλωση (σ.σ. σχόλιο σε follower κατά τον ίδιο) που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας όταν διεγράφη από το ευρωψηφοδέλτιο, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ηγέτης αλλά μόνο για να πάει κανείς μαζί του για μπύρες!

«Είμαι και ηγέτης είμαι και για μπύρες» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον Δημήτρη Παπανώτα να του απαντά όταν το θέμα συζητήθηκε στο Happy Day. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι άκουσε για τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπανώτας και πήρε την απόφαση να τον θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου βάσει των αρχών και των αξιών του.

«Δεν άκουσε εμένα. Νομίζω πως όταν χρειαστεί να πάρεις μια απόφαση για κάποια πράγματα που άκουσες, ρωτάς και τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Όταν παίρνεις απόφαση για κάποιον άνθρωπο βάσει πραγμάτων που άκουσες, μιλάς και με τον ίδιο, ακούς και τη δική του άποψη», τόνισε εμφανώς ενοχλημένος ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Όταν είσαι ηγέτης σε κόμμα και όχι μάνατζερ σε επιχείρηση, λαμβάνεις υπόψιν σου και κάποιους ανθρώπους που ψήφισαν, μπήκαν στον κόπο, άφησαν μια ωραία Κυριακή τους 35 βαθμούς Κελσίου και αντί να πάνε στην παραλία, πήγαν σε ένα εκλογικό κέντρο και επέλεξαν έναν άνθρωπο. Βάσει αρχών και αξιών οφείλεις να τους υπολογίσεις και αυτούς.

Εγώ δεν είπα “δεν κάνει για ηγέτης είναι για να πάμε για μπύρες”. Εγώ μιλώντας την ώρα της κρίσης, που άνθρωπος είμαι κι εγώ και μπορώ να πω ένα σιχτίρι σε δυο δικούς μου ανθρώπους, ήταν συνομιλία με follower και δεν αφορούσε επίσημη δήλωσή μου.

Αλλά αν έχεις επικεφαλής του πολιτικού σου γραφείου, τον δικηγόρο του μπαμπά σου δεν σε ενημερώνει καλά. Η επίσημη τοποθέτησή μου ήταν ότι πιστεύω ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και δεν μειώνει το πολιτικό του ύψος μια μικρή λανθασμένη απόφαση.

Έβαλα στην άκρη την πικρία μου για όσα έγιναν, έβαλα στην άκρη τον ανταγωνισμό μεταξύ κομματικών στελεχών, που εγώ είμαι ιδεαλιστής της αριστεράς και πιστεύω στην συντροφικότητα αλλά άλλα είδα», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας.

Και συνέχισε σχολιάζοντας το «είμαι και ηγέτης και για μπύρες» του Στέφανου Κασσελάκη: «Το “είμαι και ηγέτης και για μπύρες” βέβαια όταν το λες με 8 μήνες θητεία στην πολιτική ζωή, είναι λίγο αστείο. Ηγέτης αναδεικνύεσαι από τον κόσμο και με μια πορεία. Ηγέτης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

   

Και κατέληξε: «Ας ελπίσουμε να είναι εδώ το τέλος όλου αυτού του σήριαλ γιατί κουραστήκαμε όλοι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button