Οικονομία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Σε εκκρεμότητα παραμένει η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σε σχέση με την αντισυγματικότητα ή μη των περικοπών δώρων στις επικουρικές συντάξεις στο 11μηνο διάστημα μεταξύ 11/6/2015 και 11/5/2016.

Κατά τη συνεδρίαση του εν λόγω Δικαστηρίου χθες (17.04.24), η εισήγηση την οποία έκανε -σύμφωνα με πληροφορίες – η σύμβουλος Επικρατείας Ειρήνη Σταυρουλάκη, έθεσε ζήτημα απαράδεκτου ως προς την εισαγωγή της υπόθεσης στο δικαστήριο, αναφέροντας ουσιαστικά πως τόσο ο Άρειος Πάγος, όσο το Συμβούλιο της Επικρατείας επελήφθη επί διαφορετικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ασχολήθηκε με την υπόθεση επιδομάτων Δώρων και αδείας από τη μια μεριά. Από την άλλη μεριά, το ΣτΕ ασχολήθηκε με επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εισηγήτρια ανέφερε πως θα πρέπει να διερευνηθεί αν το Μετοχικό Ταμείο των Υπαλλήλων της ΤτΕ μπορεί να θεωρηθεί ως φορέας επικουρικής ασφάλισης ίδιος με εκείνους για τους οποίους έκρινε το ΣτΕ.

Σε περίπτωση που εισήγηση αυτή γίνει αποδεκτή από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, τότε δεν αναμένεται να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης,αλλά θα “κλείσει” το ζήτημα, θεωρώντας πως δεν υφίσταται αντίθεση μεταξύ των δύο αποφάσεων.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως σε περίπτωση, όμως, που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δικαιώσει τους συνταξιούχους, τότε ανοίγει ο δρόμος για πληρωμές αναδρομικών σε 370.000 συνταξιούχους (500 εκατ. ευρώ).

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button