Οικονομία

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων – Πότε χορηγείται στον φορολογούμενο έκπτωση 3%

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στο πλαίσιο του οποίου υποβάλλονται και οι φορολογικές δηλώσεις με την καινούρια τους μορφή, από το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου, αλλάζοντας τα ισχύοντα για επιστροφές φόρων και συμψηφισμούς.

Η ΑΑΔΕ πλέον στοχεύει στο να επιταχύνει τις πληρωμές και τις συνολικές διαδικασίες που αφορούν στις επιστροφές και στον συμψηφισμό με τον φόρο εισοδήματος.

Έτσι, επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπλέον τα ποσά των επιστροφών στην ανωτέρω κατηγορία φορολογουμένων, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από 12.5.2024.

Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ/ΚΕΒΕΙΣ.

Τέλος, σημειώνεται πως οι οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31/7/2024, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να χορηγείται η έκπτωση 3%.

To άρθρο Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων – Πότε χορηγείται στον φορολογούμενο έκπτωση 3% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button