Οικονομία

POS – Ταμειακές μηχανές: «Παγώνουν» προς το παρόν τα πρόστιμα για την μη διασύνδεση

«Κλείδωμα» ταμειακής μηχανής, παρά πρόστιμα, προτιμά σε αυτή τη φάση το οικονομικό επιτελείο, έναντι της επιβολής προστίμων για όσους επαγγελματίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τη διασύνδεση με το POS, όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης το βράδυ της Τετάρτης (17.4.2024) στη Βουλή.

Αυτό δεν σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, ότι οι παραβάτες μη διασύνδεσης του POS και της ταμειακής μηχανής δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, αλλά ό,τι προς το παρόν προτιμάται μία εναλλακτική στρατηγική.

Και αυτό διότι το οικονομικό επιτελείο θέλει πρώτα η συμμόρφωση των υπόχρεων για τη σύνδεση με το myData να έχει εξαπλωθεί, οπότε τα πρόστιμα να αφορούν, εκ των πραγμάτων πάρα πολύ λίγους. «Πάντως, το myData αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία, με τεράστια συμμετοχή», σημείωσε ο υπουργός.

Επιπλέον, κατά την  ομιλία του, ο κ. Θεοχάρης όρισε ως ημερομηνία λήξης της διορίας της τακτοποίησης οφειλών για επανένταξη στις «χαμένες» ρυθμίσεις, όταν δημοσιευθεί το ΦΕΚ, αλλά την 29η Απριλίου. Έως τότε, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν έτσι ώστε να αποπληρώσουν όλες τις ανεξόφλητες δόσεις τους.

Τέλος, ο υπουργός εξήγησε ότι πλέον οι παραβάτες των κανόνων για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων που θα έχει μπει «λουκέτο» στο πρατήριο τους για δύο χρόνια και άνω, θα αναστέλλεται το ΑΦΜ τους. «ερχόμαστε εδώ σήμερα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο, ώστε μετά από τα δύο χρόνια κλεισίματος του πρατηρίου και αδυναμίας του φορολογούμενου επιχειρηματία να λειτουργήσει, να αναστείλουμε τον ΑΦΜ του για λόγους λαθρεμπορίου. Επεκτείνουμε αυτή την αναστολή και έως τη δίκη. Και επιπλέον έως την έκτιση της ποινής, εάν προκύψει καταδίκη, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

To άρθρο POS – Ταμειακές μηχανές: «Παγώνουν» προς το παρόν τα πρόστιμα για την μη διασύνδεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button