Αθλητικά

Αναπαράσταση της δολοφονίας της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα ζητά η οικογένειά της

Αναπαράσταση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ζήτησε η οικογένεια της μητέρας του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, οι δικηγόροι της οικογένειας της άτυχης 28χρονης υπέβαλαν κατεπείγοντα αιτήματα, προκειμένου να προχωρήσει η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αναργύρων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας καθώς και οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου, που συνομίλησε με την 28χρονη Κυριακή, πριν τη δολοφονία της από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, έχει αναρρωτική άδεια.

Τα επόμενα 24ωρα θα παραδοθεί και στον έκτο αστυνομικό η κλήση για έγγραφη κατάθεση, καθώς βρίσκεται εκτός Αθηνών. Αμέσως μετά θα πρέπει να συνταχθεί το πόρισμα με τον καταλογισμό των ευθυνών, το οποίο, όπως υπολογίζεται, μπορεί να γίνει στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διαταχθεί, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέσα στην εβδομάδα. Τελευταίος που αναμένεται να υποβάλλει υπόμνημα για όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής είναι ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που συνομίλησε μαζί της και της είπε πως το περιπολικό δεν είναι ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήνυση κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής

Μήνυση κατά των αστυνομικών που δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε όταν η κόρη του ζήτησε βοήθεια, κατέθεσε ο πατέρας της Κυριακής.

Με τη μήνυσή του ο πατέρας ζητά άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων αστυνομικών πριν και μετά το έγκλημα αλλά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για τυχόν συρραφή του βιντεοληπτικού υλικού. Παράλληλα για τους αστυνομικούς ζητά εκτός από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος να διωχθούν και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα αμέλεια και παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Η μήνυση που αριθμεί 13 σελίδες φέρει τον τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και δη των υπηρετούντων αστυνομικών υπαλλήλων στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων την 1/4/2024 και από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας καθώς και του υπηρετούντος στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως που συνομιλεί 1/4/2024 και ώρα 22:15 με τη θυγατέρα μου Κυριακή Γρίβα και όποιου άλλου αρμόδιου αστυνόμου ή όποιου άλλου τυχόν καταδειχθεί κατά την προανάκριση ή την ανάκριση».

Στη μήνυση, ο πατέρας της Κυριακής, φέρεται να αναφέρει, σύμφωνα με το Star: «Απεικονίζεται η μια αστυνομικός τη στιγμή που κατέρχεται η θυγατέρα μου από το αστυνομικό τμήμα έχοντας εισπράξει αδιαφορία και εμπαιγμό, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να τηλεφωνεί κάπου και έχοντας (η αστυνομικός) οπτική επαφή με το συμβάν του φόνου και μετά βεβαιότητας το βλέπει από το μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά δεν αντιδρά εγκαίρως. Προφανώς για την αστυνομική υπάλληλο οι ιδιωτικές της συνομιλίες ήταν σημαντικότερες εκείνη τη νύχτα από το καθήκον της».

Ο ίδιος, συνεχίζει: «Μέσα σε πέντε λεπτά «ξεφορτώθηκαν» τη θυγατέρα μου και την παρέπεμψαν στο να καλέσει την Άμεσο Δράση για να στείλει ένα περιπολικό αδιαφορώντας για την τύχη της και ενώ γνώριζαν ότι απειλείτο.

Κυριολεκτικά την αφήνουν απροστάτευτη στον δολοφόνο της ενώ είναι υποχρεωμένες λόγω του επαγγέλματός τους να την προστατεύσουν. Αν η θυγατέρα μου δεν ήθελε να κάνει καταγγελία ή δεν φοβόταν τότε ποιος ο λόγος να καταφύγει στις Αρχές και μάλιστα το βράδυ;»

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button